featured
Business and stock trading. Laptop and business graphics statistics and analytics, technology of the future

Kripto Paraların Piyasa Değerleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

 

Kripto Para Piyasası dudak uçuklatan rakamlarla altın çağını yaşıyor.  Dünyanın çeşitli kripto para borsalarında işlem görmeye başlamış 800’ün üzerinde dijital para birimi bulunmakta. Toplam piyasa değerlerine baktığımızda ise dudak uçuklatan rakamlarla karşılaşmaktayız.

Geçtiğimiz 6 aylık süreçte, Blockchain teknolojilerine yapılan yatırımlar, sektörün adının hızla duyulması, Hükümetlerin Bitcoine ve diğer kripto paralara ılımlı yaklaşımı, bazı bankaların yaptığı büyük anlaşmala ve Dünya genelinde Bitcoin başta olmak üzere kripto para kullanımının yaygınlaşması gibi sebeplerden dolayı, sektörün piyasa değerinde ciddi artışlar yaşandı.

Bitcoin bu süreç içinde 600$ seviyelerinden 1,800$ seviyelerine yükseldi. Ethereum 6$ kurundan 90$ seviyelerine ulaştı.
2017 Mart ayında toplam kripto paraların piyasa değeri 30milyar$’ın altındayken, bu gün yalnızca Bitcoin’in piyasa değeri tek başına 30milyar$’a ulaşmış durumda. Coinmarketcap verilerine göre, bu gün 800’ün üzerindeki kripto paraların toplam piyasa değeri ise 75Milyar$’ın üzerinde.

Bitcoin, Piyasa değerine göre halen ilk sırada ve Ripple, 15milyar$’lık değeri ile ikinci sırada. Ripple’ı, 8.3milyar$’lık değeri ile Ethereum takip ediyor. Litecoin 1.3milyar$, NEM ise 1milyar$ piyasa değerine sahip.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin