Kripto paralara yatırım için bilinmesi gereken üç önemli kural
Kripto paralara yatırım için bilinmesi gereken üç önemli kural

İşte kripto paralara yatırım yapmanın kuralları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralara yatırım, Bitcoin’in 2017’nin sonlarında, aniden insanları milyoner ve milyarder yapmasıyla iyice popüler bir konuma geldi.

Kripto paralara yatırım yapmak için bilinmesi gereken üç önemli kural

Normal şartlarda, sektöre girmeden önce tavsiye almak için yatırım uzmanlarına danışılması gerekir. Ancak, kripto paraları satın almadan önce önemli kuralların elde edilmesi çok zor olduğundan dolayı insanlar, kazanmak umuduyla sadece fiyat ve spekülasyonlarla doğrudan doğruya yatırım yapmaya karar verirler. Bu durumda bir çok yatırımcı için hüsranla sonuçlandı. Eğer yatırım yapacaksanız kesinlikle bilmeniz gereken bu 3 önemli maddeyi sizler için derledik.

1- Tüm portföyünüzü tek kripto paraya bağlamayın

Kripto sektörünün gelecekte olumlu bir büyüme kaydetme potansiyeline sahip olması gerçeğine rağmen, hiç kimse %100 başarı garantisi veremez. Bu yüzden kripto para yatırımı tohum ekimine benzetilir. Yani tohumlar filiz açana kadar hangi tohumun yeşereceği bilinmez. Sizde çiftçiler gibi işinizi sağlama alın cüzdanınızda birden fazla kripto para bulundurun.

1990’larda, birçok hisse senedi yatırımcısı Yahoo’ya yatırım yaparak, Facebook, Google ve Amazon’u tamamen ihmal etmişlerdi. Uzun vadede ihmal edilen bu şirketler, hayal gücünün ötesinde bir fiyat artışına yol açtı. Kripto para birimi portföyünü riskin azaltılması için çeşitlendirmek ve diğerlerinin hayal kırıklığına uğradığı zamanlar zararı kurtarmak için her zaman önemlidir.

2- Kripto paralara yatırım her şeyden önce sabır gerektirir

Yatırım yapmadan önce ne yaptığınızı tam olarak anlamanız gerekir. Eğer al sat yapacaksanız günü kurtarırsınız ancak yatırım amaçlı bir niyetiniz varsa o zaman sabırlı olacaksınız. Kripto para birimine yatırım yapan herkes, bir yıldan fazla bir süre için parasını unutmalıdır. Çünkü kripto bir günde milyoner yaratamaz.

Buna en güzel örnek, Kristoffer Koch’dur. 2009 civarında 27 dolar değerinde 5.000 Bitcoin satın aldı. 886.000 dolar kâr alması dört yıl civarında sürdü. İlk aşamada kârınızı çekmenin cazibesinden kaçınmak için kaybetmeyi göze alabileceğiniz kadar yatırım yapmanız önemle tavsiye edilir.

3- Toplam arz fiyat belirlenmesinde en önemli faktör

Daha yüksek bir fiyata ticaret yapan herhangi bir kripto para biriminin küçük bir dolaşım kaynağı vardır. Kripto yatırımında, dolaşımdaki arz fiyattan bile önemlidir. İnsanlar satın almadan önce tokenleri daha düşük fiyatlarla değerlendirir.

Düşük fiyatlar ile alınan kriptolar, büyük dolaşım tedarikleri olması sebebiyle çift ​​haneli fiyat rekoruna ulaşması yıllar alır. Bunun nedeni, fiyatın dolaşımdaki tedarikin piyasa kaplarına bölünmesiyle hesaplanmasıdır. Bu durumda, piyasa değeri 1 doların üzerine çıkabilmesi için dolaşım kaynağını geçmesi gerekmektedir.

Örnek verecek olursak Bitcoin çok yüksek çünkü piyasada 21 milyon adet bulunuyor. Ripple ise büyük bir piyasa değerine sahip ve 130.000 milyar doların üzerinde tokeni bulunuyor. Buna rağmen bir doların altında işlem görmektedir. Eğer Ripple’ın, Bitcoin gibi 17 milyon adet tokeni bulunsaydı, mevcut piyasa sınır fiyatı çok yüksek seviyeye olurdu. Yani mevcut hacim ne kadar az token sayısına bölünürse fiyat o kadar yüksek olur. Bu durumda Çoğunlukla yatırım yapmak için, en çok 150.000 milyon dolaşımda olan kripto para birimleri tercih edilmelidir, çünkü doğru ekiple, aya kadar yükselebilirler.

Zycrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin