featured
Kripto sektörü ile ilgili şirketler ve fiyat durumları

Kripto paralar sert düştü: Peki kripto sektörü ile ilgili şirketler ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin fiyatı için zor bir zamandı. Fiyatlar düştükçe, kripto paralarla ilgili şirketler de aynı etkileri görüyor. Bloomberg’in haberine göre, kripto paralar ve Blockchain teknolojisi ile ilgilenen halka açık şirketlerin çoğu bu hafta negatif fiyat hareketleri gösteriyor. Bitcoin’in kendisi %15 oranında düştü, bu nedenle kripto sektörü ile ilgili şirketler fiyatlarında sert düşüşler yaşadı.

Kripto sektörü ile ilgili şirketler ve fiyat durumları

Hacklenen kripto para borsası CoinCheck’in sahibi Monex’in hisseleri bu hafta %2’den fazla düşüş gösterdi.  CoinCheck geçtiğimiz Ocak ayında hack saldırısına uğradı ve borsadan 500 milyonu aşkın miktarda NEM token çalındı. Günlük 19 milyon dolarlık işlem hacmine sahip bu borsa, diğer borsalardan farklı olarak sadece bir Pazar sunuyor: BTC-JPY. Borsada altcoin ya da alternatif fiat para birimleri bulunmuyor.

Japonya’nın Tokyo kentinde bulunan SBI Holdings de bu hafta %2’lik kayıp bildirdi. SBI; LastRoots, CoolBitX, Templum ve diğer kripto şirketlerinde hisse sahibi olan bir finansal hizmetler yatırım şirketi. SBI aynı zamanda Afrika’da Bitcoin kullanarak işlem yapmak için bir havale şirketine sahip. Ayrıca şirketin kripto paralarla ilgili vadeli işlemleri başlatmaya hazırlandığı konusunda söylentiler var.

Diğer iki önemli fiyat hareketi, bu hafta %7 düştükleri için Vidente ve Omnitel’den geldi. Vidente, kripto para borsası Bithumb’da hisse sahibiyken Omnitel de kendi Bitcoin havale firmasına sahip bir mobil teknoloji şirketi. Bir diğer fintech ve Blockchain şirketi Ideanomics Inc. ise zayıf gelir raporları yüzünden bir günde %49 daraldı. Bu küçük Çinli şirket, bu kayıplar için artan altyapı maliyetlerini ve yeni yönetici ekip çalışanlarını suçluyor.

Bitcoin’deki satışlar kripto şirketlerinin hisse senedi fiyatlarını ciddi etkiledi

Bitcoin’deki satışların bu hisse kayıplarını tetiklediği her ne kadar net olmasa da ikisinin de birbiriyle ilişkili olduğu göz ardı edilemez. Çoğu insana göre fiyatın 6.000 doları kırması birçok kişi tarafından açık bir düşüş göstergesi olarak görülüyor ve kısa süre içinde ortaya çıkan boğa güveni konusunda güven vermiyor. Japon bir trader olan Soichiro Tsutsumi konuya yönelik şunları söyledi:

6.000 dolar göstergesi uzun zamandır taban fiyat olarak işlem gördü ve fiyatın 6.000 doları kırması tehlikeli bir işaret gibi görünüyor. Bu fiyat hareketlerinden en çok etkilenen şirketler ise müşteri havuzuna güvenen iş modellerine sahip şirketler olabilir.

Ayrıca, uzun zamandan beri Bitcoin destekçisi olan Overstock’un da bu yılki fiyatını oldukça yükselttiğine dikkat çekilmeli. Bitcoin’i kabul eden ilk büyük perakendecilerinden biri olan Overstock, neredeyse Bitcoin’in yansıtan bir fiyat tarihine sahip. Bitcoin’in büyük destekçileri olan Overstock, herhangi bir fiyat hareketine rağmen Bitcoin’e yatırım yapmaya devam ediyor. Hisse senetleri yukarıda gösterildiği gibi Aralık ayında en yüksek seviyesinden %79 aşağıda.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin