Kripto paralar neden düşüyor?

Kripto paralar neden düşüyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto paralar neden düşüyor? Son 1 haftadır kripto paralarda ani bir düşüş oldu. Bitcoin ve türevleri, yaşanan gelişmelerin altında ezildi. Amerika tarafından gelen bir bir açıklamalar süreci daha da hızlandırdı. Yatırımcılar “kripto para neden düştü?” sorusuna yanıt arar oldu.

Ocak ayından bu yana önemli bir kazanım elde eden kripto para birimleri, 3 aylık serüvene bu hafta son vermiş oldu. Bitcoin, son ayların tepe medyalarge.org zirvesi olarak kabul edilen 25.000 dolardan 20.000 doların altına geriledi. 5 bin dolardan fazla kayıp gören BTC/USD paritesi hakkında daha fazlası da beklenebilir. 

Kripto paralar neden düşüyor?

2024 mali yılı için önerilen bütçenin resmi sunumunda, ABD Başkan Joe Biden, kripto para yatırımcıları, gayrimenkul işi, petrol ve gaz sektörü için vergi sübvansiyonlarının kaldırılmasını içeriyor. 

Federal finans konusunda yüksek bahisli bir savaşta Biden, açılış teklifini Perşembe günü önümüzdeki on yıl içinde açıkları yaklaşık 5,5 trilyon dolar azaltacak bir federal bütçeyi özetleyerek yaptı.

Kripto para neden düştü? Sorusunun yanıtı sadece bu olmadı. FED Başlanı Powell’ın peş peşe açıklamaları da piyasaya bomba gibi düşmüştü. Faiz yönünde 25 baz puan beklentisini çürüten Jerome Powell, 50 ve 75 baz artışın kağıdını araladı.

Olaylar bununla sınırlı kalmadı. Dün gece Amerikalı düzenleyiciler, KuCoin’e dava açtı. Bu dava sürecinin bir parçası olarak Ethereum ve Luna bir menkul kıymet olarak nitelendirildi. Sonuç olarak piyasa değeri 1 trilyon doların altında kaldı.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin