Kripto paralar finanstaki en heyecan verici şeyler
Kripto paralar finanstaki en heyecan verici şeyler

Kripto paralar finanstaki en heyecan verici şeyler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerikan ekonomi araştırmaları enstitüsü yayın yönetmeni Jeffrey Tucker, FED‘in de dâhil olduğu merkez bankalarının, Bitcoin gibi kripto paralara bakmaktan ziyade tamamen kendi fiillerinin ve bankacılık sisteminin sağlamlığına odaklanmaları gerektiğini belirtiyor. Tucker’e göre, kripto paralar finanstaki en heyecan verici şeyler.

Tucker mevcut sistemlerin daha fazla dikkat gerektirdiğine işaret ediyor

Tucker ünlü bir ekonomisttir. İlgi alanları ekonomi, teknoloji, sosyal felsefe ve kültürdür. Bu geniş alana yayılmış ilgi alanları bütünsel bir görünüm ile kripto paralar üzerinde ilerlemelerini sağlamıştır. Tucker’e göre düzenleyiciler, mevcut ekonomik düzeni şekillendirilme gücünü ellerine alıyor.  Ayrıca, yollarına çıkan yenilikçi bir şeye atlamak yerine bunları ele almak zorunda kalıyorlar.

Tucker, kripto paraların finansta en heyecan verici şey olduğunu düşünüyor ve ekliyor.

Kripto paralar ve onunla bağlantılı büyüyen altyapı gibi yenilikler, özel teşebbüsün işi değil, hükümet ve resmi kurumların işidir.

Bilimsel ve popüler basında binlerce makalenin ve 5 dilde sekiz kitabın yazılması deneyimine sahip olan Tucker, kendisinin ECB Coin olarak adlandırdığı Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) hükümet destekli bir kripto para ile gelme fikrinine olumsuz yaklaşıyor.

En endişe verici olan, merkez bankalarının kendi kripto paralarını yaratma olasılığından bahsetmek. Önemli olan ne olabilir? Sadece bir şey yenilikçi ve büyüleyici olduğu için hükümetlerin dâhil olması gerektiği anlamına gelmez. Hükümetin desteklediği bir kripto paranın nasıl çalışacağını hayal etmek bile zor. (Petro’yu düşünün)

Kripto paralar tekeli bitirdiğinde çok fazla problem çözülür

Tucker, kripto paraların aslında rekabeti sağladığını ve hükümetler tarafından tekelleştirilen bir sektörde var olmaya başladıklarını söylüyor. Hükümetler, merkez bankaları vasıtası ile resmi para birimlerini, ekonomik hayatı, tüm ticari trafiği kontrol ediyor. Bu adım, ona göre bankacılık sektöründe para rekabetinin ve bağımsızlığının sonunu getiriyor. Bu aynı zamanda dünyanın bugün karşı karşıya olduğu birçok politik ve ekonomik sorunlara yol açıyor.

Seçkinler en iyisini bildiklerini düşündüler ve çok eminlerdi. Kontrollü paranın zamanı gelmişti. Bununla birlikte, dünya savaşları, depresyon ve enflasyon, muazzam hükümet borçları güce ve zenginliğe giden yolları öğretmişti.

Tucker, Kripto paraların şekillendirilme biçimlerinden çok etkilendiğini söyleyen hükümetlerin yeniden müdahale etmesinin ve teknolojinin güzelliğini yok etmesinin aptalca olacağını söylüyor.

Müdahale sadece daha maliyetli bir düzenleme ile sonuçlanacak ve muhtemelen gerçek rekabetin nedenini ortaya çıkaracak.

Tucker’ın görüşleri, hükümetler kripto para birimlerinin işleyişine müdahale ederse ne olabileceği konusunda net ve anlaşılır. Hükümete ve merkez bankalarına verdiği mesaj çok açık.

Sadece bir şey yenilikçi ve büyüleyici olduğu için hükümetlerin dâhil olması gerektiği anlamına gelmez.

coinpage

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin