featured
Kripto paralar doların yerine küresel rezerv haline gelebilir

Kripto paralar doların küresel statüsünü tehdit ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçen yıldan bu yana popüler hale gelen kripto paralar doların küresel statüsünü tehdit etmeye başladı. Popüler hale gelmesinden sonra kripto paraların mal ve hizmet alımında fiat para birimlerinin yerine geçme ihtimali defalarca tartışıldı. Amerikan üniversitelerinin Bitcoin’e (BTC) yatırım yapması,  yatırımların nereye yöneldiği konusunda bir paradigma kayması olduğunu kanıtlıyor.

Kripto paralar doların yerine küresel rezerv para haline gelebilir

Ünlü tarihçi Niall Ferguson Bitcoin ve benzeri kripto paraların geleceğin finansal sistemi haline geleceğini söylüyor. Daha spesifik tahminler ise Ethereum ve Ripple’ın daha çok büyüyeceği yönünde. Hatta XRP’nin küresel rezerv parası haline gelebileceği dahi öngörülüyor. Bunun en büyük nedeni Ripple’ın şimdiden 40-50 arasında ortaklık kurmuş olması. XRP likiditesi her geçen gün artıyor ve piyasada bulunan kripto para sayısı da oldukça fazla. Bu gelişmeleri takip eden IMF, merkez bankalarına geride kalmamalarını ve yeni gelişmelere uyum sağlamalarını öneriyor.

Kripto paralar doların küresel statüsünü tehdit ediyor
Kripto paralar doların küresel statüsünü tehdit ediyor

Kripto paralar doların baskısından ülkeleri kurtaracak

Lazard CEO’su Kenneth M. Jacops ABD’nin dış politikasının küresel rezerv para birimi olma stratejisinin, Amerikan dolarını tehlikeye attığını belirterek dış politika hakkında şunları söyledi:

Tek taraflı dış politikamız ve ekonomiyi güç olarak kullanmamız karşısında dünya bu düzene karşı alternatif yollar aramaya başladı. Doların küresel piyasada kullanılması ABD’ye güç veriyor. Ancak kripto para teknolojisi yavaş yavaş ülkelerin dikkatini çekiyor. Eğer hayal ederseniz kripto teknolojisinin nereye gittiğini görebilirsiniz.

Venezuela’da hiper enflasyon sonrası ABD yaptırımlarından kurtulmak için kendi kripto parası Petro’yu çıkardı. Diğer yandan Rusya ve İran da ABD’nin ekonomik yaptırımlarından kurtulmak için kripto paraları araştırmaya başladı. Özetle, Blockchain teknolojisi ve kripto paraların kullanım alanlarının yaygınlaşmasıyla, kripto paralar merkez bankaların da göz ardı edemeyeceği bir noktaya ulaştı. Diğer yandan dolar gibi küresel bir rezerv kaynağı olan para birimlerine dönüştü.

Ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin