Kripto paralar, 2020'de merkez bankası faiz oranı sorunlarını çözebilir mi?
Kripto paralar, 2020'de merkez bankası faiz oranı sorunlarını çözebilir mi?

Kripto paralar, 2020’de merkez bankası faiz oranı sorunlarını çözebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bloomberg geçtiğimiz günlerde dünya merkez bankalarının 2020’de ne yapacağını ayrıntılı olarak anlatan bir hikâye yayınladı. Rapor, bu konuda hem iyimser hem de bazıları için endişe verici bazı konuları içeriyordu. 2020, Bitcoin ve diğer kripto paralar için önemli bir yıl olacak. Merkez bankaları piyasa ile çalışmaya daha fazla çaba göstermeli mi?

2019 sona erdiğinde ve önümüzdeki on yıla girerken, kripto para piyasasında birçoğu, Bitcoin’i gelecek için umut verici görüyor ve güçlü büyüme göstergeleri olarak ödül yarılanması (halving) gibi gelişmelere işaret ediyor. 2020, başka nedenlerle de pazar için büyük bir yıl olacak.

Birden fazla pilot uygulamanın başlatılması planlandı. Piyasa bunlardan birkaçını zaten görmüş olsa da ve bazılarının kripto ile daha az ilgisi ve sadece teknolojiyle daha fazla ilgisi olsa da, ticari uygulamalar gelişmekte olan bir pazar için heyecan verici gelişmeler olarak görülüyor.

Uzay yatırımları ve blockchain tabanlı çözümlerin keşfi de istikrarlı bir şekilde büyüyor ve bazı finansal varlıklar kripto para birimlerine kadar uzandı.

Belki de büyümenin en büyük göstergesi, merkez bankalarının blockchain tabanlı para birimleri veya dijital para birimleriyle çalışma konusunda artan ilgileri.

Merkez Bankaları, Kripto Paralar ve Eski Ekonomik Sistemler

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde merkez bankalarının kendi kripto para birimlerini tedavüle sürme konularını ele alan birçok haber vardı. İsveç merkez bankası kendi e-Kron’unu çıkarmaya karar verirken, Çin önümüzdeki yılbaşında CBDC e-yuan için denemelere başlayacağını açıkladı.

Bu gelişmeler, kesinlikle yeni teknolojinin benimsenmesi gibi görünüyor, ancak çoğunlukla bildiğimiz merkezsizlik yapısının ötesinde eski ekonomik modellere bağlı kalıyor.

Bloomberg’in hikâyesi, 2020’de dünyanın en büyük merkez bankalarının ne yapacağına dair bir rehberdi. Rapor, genel olarak yönetim kurulunda düşük olan faiz oranlarının küresel ekonomi için nasıl ciddi bir tehdit oluşturabileceğine dair endişeleri barındırıyordu.

Gerçekten de, negatif faizler ve parasal genişleme, kripto para savunucularının dijital para birimlerine işaret etmesinin en önemli nedeni.

Negatif faiz oranları ve parasal genişleme

Yatırımcıları ve uzmanları endişelendiren iki önemli faktör, negatif faiz oranları ve parasal genişleme eğilimleri. Bu yılın başlarında bir Alman bankası tarafından uygulanan negatif faiz oranları aslında hesap sahibinin para yatırdığı için para ödemesine neden oldu. Parasal genişleme ise doğrudan ekonomiye daha fazla para enjekte etmek için kullanılan bir politika.

Bunlar, yatırımcıları geleneksel ekonominin istikrarı konusunda endişelendirdi ve daha sonra geleneksel piyasalara karşı bir koruma olarak kripto para piyasasına yönelmelerini sağladı.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin