Antonopoulos, Ethereum topluluğunu uyardı
Antonopoulos, Ethereum topluluğunu uyardı

Kripto uzmanı Ethereum topluluğunu uyardı: Fragmentasyona dikkat!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para uzmanı ve “Mastering Bitcoin” adlı kitabın yazarı olan Andreas M. Antonopoulos, Ethereum’un (ETH) karşılaştığı ihtilaflardan bahsetti. Geliştiriciler arasındaki savaşın tırmanmasının toplumu ve tüm projeyi bölebileceği konusunda uyardı. Toplumda ayrılık tartışmalı bir hard forkla sonuçlanabilir.

Antonopoulos, Ethereum topluluğunu uyardı

Colorado’daki ETHDenver’de düzenlenen bir açılış konuşmasında Ethereum topluluğuna parçalanma konusunda dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bu yorumu, Ethereum geliştiricisi Afri Schoedon’un projeden çekilmeye karar vermesi nedeniyle yaptı.

Hatırlanacağı gibi Afri Schoedon fikir ayrılığı sebebiyle, Ethereum’dan ayrıldığını Twitter üzerinden duyurdu. Ayrıca Ethereum’un iyi olmadığını ve uzun süredir üzerinde çalıştığını söyledi. Bunun yanında Ethereum’daki çalışmalarının parasını alamadığını, merkezsiz ve gizlilik projelerinde çalışmak istediğini açıkladı.

Antonopoulos bu duruma şu yorumu yaptı:

Parçalanma konusunda dikkatli olun. İşler karmaşık hale geldiğinde, insanlar düşüncelerinde daha fazla geri çekilir ve genel özelliklere odaklanmak yerine farklılıkları artırmaya başlar.

“Ethereum’a zarar verebilecek yeni projeler ortaya çıkabilir.”

Geçen yıl boyunca, Ethereum piyasa trendlerini takip ederek önemli ölçüde düştü. Birkaç ay önce 1.400 dolardan 82 dolara kadar geriledi. Dolayısıyla, geliştiriciler birbirleriyle tartışmaya başlarlarsa, topluluk parçalanabilir. Topluluk bölündüğünde, sonunda Ethereum’un geleceğine zarar verebilecek yeni projeler ortaya çıkabilir.

Bitcoin (BTC) geliştiricileri ve meraklıları, ağın nasıl ölçeklendirileceği konusunda ortak bir görüşe sahip olmadığında, Bitcoin ve Bitcoin Cash’in (BCH) oluşmasını sağlandı. Bu olay rekabet etmeye çalışan büyük bir para birimi olduğundan, Bitcoin’in piyasadaki performansını etkiledi. Geliştiriciler de bölündü ve topluluk farklı düşünenlere karşı çok düşmanca davrandı.

Ethereum’un şu anda karşı karşıya olduğu bu durumla ilgili olarak, geliştiriciler ve katılımcılar topluma açık bir mektup yazdı. Bu yazıda Afri Schoedon’u desteklediklerini ve ifade özgürlüğü için ayağa kalkacaklarını söylüyorlar. Dahası, topluluğun Ethereum üzerinde çalışanların zihinsel ve duygusal sağlığını koruması gerektiğini yazdılar.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin