kripto para tutkusu

Kripto para tutkusu Goldman Sach başkan yardımcılığı görevini bıraktırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Wallstreet‘ı yavaş yavaş kripto para tutkusu sarıyor. Bunun ise en somut örneğini, Eski Goldman Sachs bankacısı Chris Matta’nın başkan yardımcılığına getirilmesinden sadece birkaç gün sonra ünlü finans şirketinden ayrılması olarak gösterebiliriz. Bu ayrılışın sebebi ise tamamen kripto para ile ilgili!

Chris Matta’nın Linkedin’de bildirdiğine göre, Goldman Sachs Hayırseverlik Fonu ve Güven Şirketi’nin 7 milyar doları aşan varlıklarını yönetiyordu.  Matta, bu görevinde, çeşitlendirme planları oluşturulması, likit olmayan küçük sermaye menkul kıymetlerini ticareti ve stratejik portföyler yönetiminde bulunuyordu. Aynı zamanda kripto para birimlerini alternatif yatırımlar için bir fırsat olarak görüyordu.

Matta, Goldman Sachs’taki iki eski meslektaşıyla birlikte Ali Hassan ve Michael Kazlev kendi kripto-para birimi odaklı yatırım aracını oluşturdular. Bu kriptoyla ilgili olan şirkete ise Crescent kripto varlık yönetimi adı verildi.

Chris Matta’nın konuyla ilgili açıklaması ise şu şekildeydi:

Kripto dünyasında, her ay özsermaye alanında bir yıl gibidir. Eğer şubat ayında faaliyete başlasaydık, o zaman değişecek olan varlıkların miktarı, piyasaya çıkacak olan fonların sayısı konusunda bizim için çok daha zor bir manzara olurdu.

Matta ayrıca CNBC’ye, kripto paraların hesaplanan bir risk olduğunu söyledi. Bunun yanında Goldman’dan ayrılırken, masada iyi bir para bıraktığını fakat bu riski de hesapladığını vurguladı.

Kripto para tutkusu, Wall Street’taki tecrübeli finan uzmanlarını sarmaya başladı

Şu anda, kripto para birimlerinin Güney Koreli Kripto para borsası devi UPbit ve Mt Gox‘un yeni satışlarından dolayı bir takım zorluklara karşı karşıya kaldığı görülüyor. Ancak, bu dalgalanma Matta ve ortaklarını korkutmuyor.

Matta CNBC’ye ayrıca piyasa riski ile ilgili şunları söyledi:

Ya dibi görürüm ya a çok büyük kazanımlar elde ederim. Bu konuda hiçbir pişmanlığım bulunmuyor. Dürüstçe söylemem gerekirse, hayatımın en heyecan verici birkaç ayı oldu diyebilirim.

Goldman Sachs’ın sahibi ise Matta’nın ayrılacağı haberini duyunca ise onu ofisine çağırarak açıkca aldığı risk konusunda aklının yerinde olup olmadığını sorduğu söylentiler arasında. Ayrıca vazgeçtiği tazminatını da hatırlatarak, Matta’nın fikrini değiştirmesi için tekrar düşünmesini istedi.

Şu an itibariyle ise yeni kripto kuruluşu, birçok yeni çalışanı işe alındı ​​ve firmanın bilançosu da yavaş yavaş büyüyor.

Blockchain teknolojisine ve kripto paralarda görülen artan ilgi ise 20 yıl önce yaşanan dot-com patlaması ile anlamlı bir benzerlik gösterdiği piyasadaki herkes tarafından kabul ediliyor.

toshitimes

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin