Bitcoin’in en aktif pazarlarından birine sahip ülkeden yasaklar geliyor
Bitcoin’in en aktif pazarlarından birine sahip ülkeden yasaklar geliyor

Kripto para sektörü için iyi haber: Hindistan yasakları kaldırıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan Maliye Bakanlığı Sekreteri Subash Chandra Garg, Yüksek Mahkeme’nin Hindistan Rezerv Bankası (RBI) yasağına karşı beklenenden erken olarak bir dilekçeyi gözden geçirmeyi kabul ettiğini ve yasağı kaldırabileceğini söylüyor. Bu kripto para sektörü için önemli bir haber.

Hindistan’daki kripto para sektörü bu gelişmeyle büyüyecek

Subash Chandra Garg konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Ülkemizin yararına olabileceğini düşündüğümüz bir şablon geliştirmeye oldukça yakınız. Temmuz ayının ilk haftasında komite üyeleriyle görüşmeyi planladığımız bir taslak hazırladık.

Maliye Bakanlığı temsilcisi, hükumetin “işin hangi kısmının yasaklanması gerektiği, neyin korunacağı ve nelerin yapılmaması gerektiği” ile ilgili düzenlemelerde ilerleme kaydettiğini belirtiyor. Garg, daha önce Hindistan hükumetinin, kripto para birimlerini ülke para birimine dahil edilmeyecekleri için para birimi olarak tanımayacağını söyledi. Hindistan yasağa rağmen, kripto para birimlerine ilgi duyan pek çok insan olduğu için belirli düzenlemelerin yapılması gerektiğini kabul ediyor.

Hindistan kripto paraları düzenlemeye hazırlanıyor

Subhash Chandra Garg ayrıca, Hindistan’da kripto para birimi işlemlerinin denetlenmediğinden, bu düzenlemelerin işlemlerin kaydını tutmak için yasal şartlar getireceğini de ekliyor. Kripto para yasakları konusunda, kripto para borsaları ve Hintli milletvekilleri arasında çok fazla sürtüşme yaşandı. Maliye Bakanı Arun Jaitley, kripto paralarının ülkede yasal olarak kabul edilmediğini ve yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasının engelleneceğini söyledi. Daha sonra da Gelir Vergisi Dairesi kripto paralara yatırım yapan kullanıcılara vergi kaçakçılığına dair bir belge gönderdi.

Hint kripto şirketleri, uygulanan kısıtlamalara karşı dava açtı

Hindistan Merkez Bankası tarafından direktiflere uygun olarak hareket etmeleri için ticari bankalara üç aylık bir süre verildi. Hindistan Rezerv Bankası, kripto para birimlerinin herhangi bir dayanak olmadan yasakladığını itiraf etti. Yerel borsalar kriptodan kriptoya ticareti başlatırken ve genişletirken, para yatırma ve para çekme işlemlerini sona erdirerek yasaklamaya hazırlanıyor. Bazı Hint kripto şirketleri, uygulanan kısıtlamalara karşı dava açtı. Davanın ilk duruşması 20 Temmuz’da yapılacak.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin