DavorCoin, bitconnect, kripto para haberleri
DavorCoin, bitconnect, kripto para haberleri

Kripto Para Saadet Zinciri DavorCoin, Bitconnect ile aynı kaderi yaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Saadet Zinciri DavorCoin, geçen hafta Texas’taki devlet düzenleyicilerinin ihtarnamesi ile beraber 180 dolardan 0.03 dolara düştü.

DavorCoin, Texas Devlet Menkul Kıymetler Borsası (TSSB) tarafından yatırımcılara istikrarlı faiz geliri vermeye söz verdiği vaadiyle BitConnect’e benzetildi. 2 Şubat’ta kurul, planın arkasındaki kişilerin kasıtlı olarak paydaşların bilgisini gizli tuttuğu iddiasıyla lending platformuna bir ihtarname göndermişti.

Saadet zincirine benzeyen kripto paraların sonu aynı

İhtarnameye göre, yatırımcılara Davorcoin olarak bilinen kripto paraya dayalı bir borç verme programına yatırım yaparak kazanç elde edebileceklerini söylediğini tespit etti. Yatırımcıların tokeni satın aldıktan sonra DavorCoin’e borç verdikleri iddia edildi.

Bir hafta geçmeden geliştiriciler, tokendeki aşırı düşüşten dolayı, platformu kapattıklarını duyurdu. CoinMarketCap’ın verilerine göre, fiyat bir ay önce 180 dolar seviyesine ulaştı ancak açıklamanın yapıldığı güne kadar DAV tokeni yaklaşık 3 dolara düştü. Haber daha da yayıldıktan sonra tokenin değeri yaklaşık 0.03 dolara kadar geriledi.

DavorCoin 180 dolardan 0.03 dolara kadar geriledi

Ekip 7 Şubat tarihinde yayınladığı blog yazısında şunları söyledi:

“Süphesiz ki borç verme programımız yüzünden DAV tokeni olumsuz etkilendi. Çünkü kripto ortamı yakın zamanda önemli ölçüde değişti. Platformumuzu ve bizim harika topluluğumuzu korumak için mümkün olan her şeyi yaptık. Fakat 20 gün içinde DAV fiyatı 180 dolardan 0.5 dolara kadar düştü. Sonuç olarak, stratejimizi değiştirmeye ve borç verme programımızı sona erdirmeye karar verdik ve bu da DavorCoin’in değerini kaybetmesine sebep oldu.”

Blog, platformun arkasındaki kişilerin DAV’ı güçlü bir gizlilik politikasına dönüştürme yoluyla fiyatını yeniden canlandırmaya çalışacağını belirtiyor. Ancak o tarihten bu yana blog ve Twitter hesaplarında resmi bir açıklamada bulunulmadı.

Coindesk

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin