kripto

Bu hafta kripto para piyasasını etkileyecek önemli olaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin bu hafta TÜFE ve ÜFE enflasyon verilerini açıklaması ve FOMC üyelerinin faiz artırımlarına bir “duraklama” daha getirmesini kolaylaştırmasıyla kripto para piyasası kritik bir haftaya giriyor. Bu haftaki gelişmeler, Bitcoin ve Ethereum fiyatlarını dipten toparlayacak piyasa çapında bir toparlanma getirecek ve yılın geri kalanı için yükseliş görünümünü teyit edecektir.

Piyasa, yıllık TÜFE’nin temmuz ayındaki yüzde 3,2’lik TÜFE’nin üzerinde yüzde 3,6 olarak gerçekleşmesini bekliyor. Ayrıca ağustos ayı için çekirdek yıllık TÜFE temmuz ayındaki yüzde 4,7’ye kıyasla yüzde 4,3’e gerilemiştir. Piyasa aylık çekirdek ÜFE verisinin yine yüzde 0,2’ye gerileyeceğini tahmin ediyor.

Kripto

İstihdam piyasasının yavaşlaması ve işsizlik oranının geçen ay tırmanışa geçmesi nedeniyle ABD Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına son vermesi muhtemel. Yatırımcılar şimdi piyasanın yönünü teyit etmek için bu hafta açıklanacak TÜFE verilerini beklerken piyasalar için tarihsel olarak en kötü ay olan eylülde temkinli davranıyor.

CME FedWatch Aracı, 20 Eylül’deki bir sonraki FOMC toplantısında bir duraklama ilan edilmesi olasılığını yüzde 93 olarak gösteriyor. Wall Street analistleri de yıl sonunda olası bir faiz artırımına inanıyor. Bu arada ABD dolar endeksi (DXY) hâlâ 104,50’nin üzerinde seyrediyor ve BTC fiyatının baskı altında kalmaya devam etmesi riskini taşıyor.

Ayrıca Avrupa Merkez Bankası perşembe günü faiz artırım kararını açıklayacak. Tahminler, geçen yıldan bu yana sürekli faiz artışlarının ortasında bir duraklama yönünde.

Kripto para piyasası: Bitcoin ve Ethereum fiyatları baskı altında!

Kripto para piyasasındaki hareketlilik, DXY’deki yükseliş ve SEC’in spot Bitcoin ETF’lerine ilişkin kararındaki gecikme nedeniyle donuk seyrediyor. Geleneksel piyasa katılımcıları ABD SEC’e bir Bitcoin ETF’sini onaylaması için baskı yapıyor.

BTC fiyatı son 24 saatte ve geçen hafta yatay işlem gördü ve fiyat şu anda 25.862 dolardan işlem görüyor. Ancak son 24 saat içinde işlem hacminin artması tüccarlar arasında ilginin devam ettiğini gösteriyor.

Bu arada ETH fiyatı son 24 saatte yüzde 1 ve geçen hafta yaklaşık yüzde 2 düştü. Fiyat 24 saatin en yüksek seviyesi olan 1627 dolar ile 1615 dolardan işlem görüyor. Bununla birlikte işlem hacmi son 24 saatte yüzde 85 arttı.

coingape

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin