Kripto para piyasasına Northern Trust’da dahil oluyor
Kripto para piyasasına Northern Trust’da dahil oluyor

Kripto para piyasasına önemli bir şirket giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yatırım yönetimi, varlık ve fon yönetimi hizmetleri sunan ve 1 trilyon dolarlık bir şirket olan Northern Trust, kripto para piyasasına dahil oluyor. Şirket, kripto para birimleri gibi dijital varlıklar için bir saklama hizmeti (custody) başlatmayı planlıyor.

Kripto para piyasasına Northern Trust’da dahil oluyor

129 yaşındaki Chicago merkezli şirket, şirketin yetkililerinden Pete Cherecwich’e göre, dijital varlıkları güvence altına alacak bir strateji geliştirmeye başladı. Cherecwich, şirketinin daha düşük ücretlerle mevcut saklama hizmetlerine benzer bir ürün sunmayı hedeflediğini de belirtiyor. Pete Cherecwich konuya yönelik şunları söylüyor:

Şu anda ücretlilerin ücretlerinin ödenmesi oldukça yüksek. Aldığımız aynı ücretler değil sonuçta, sürdürülemez olduğuna inanıyorum çünkü verimli bir model olması gerekiyor.

Northern Trust’ın saklama hizmeti, 1 yıl sonra faaliyete girecek

Coinbase Inc, BitGo ve diğerleri gibi şirketler, kurumsal yatırımcılara saklama hizmeti sunmaya başladı. Coinbase şu anda 10 serbest yatırım fonu ve aile ofisine hizmet veriyor. Chicago merkezli Northern Trust, şu anda kripto para vadelilerine yatırım yapan çeşitli fonlar için muhasebe hizmetleri sağlıyor. Cherecwich’e göre Northern Trust’ın saklama hizmeti, önümüzdeki 12 aydan önce faaliyete girmeyecek.

Bloomberg

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin