Kripto dünyasında bu hafta nasıl geçti? Ön plana çıkan varlıklar neler oldu?
Kripto dünyasında bu hafta nasıl geçti? Ön plana çıkan varlıklar neler oldu?

Kripto para piyasası bir günde 20 milyar dolar kaybetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son 24 saatte kripto para piyasası 20 milyar dolar kaybetti. Kripto para birimlerinin ortalama kaybı %3,6 olurken özellikle DeFi cephesindeki güçlü görünümden ötürü piyasanın oldukça iyimser kaldığını söyleyebiliriz.

Kripto paraların toplam piyasa değeri 383 milyar dolardan 363 milyar dolara kadar düştü ve 20 milyar dolar piyasadan silindi. O zamandan beri, piyasa bir şekilde toparlandı ve şu anda 369 milyar dolar civarında seyrediyor.

Geçen hafta piyasa büyüklüğü 346 milyardan 387 milyar dolara yükselmişti. Bu sağlam büyüme neredeyse bir hafta sürmüştü.

 

Bitcoin fiyatı
Bitcoin fiyatı

Bitcoin yüzde 3’ün üstünde geriledi, kripto para piyasasını peşinden sürükledi

Pratik olarak tüm büyük kripto paralar bugün kırmızı renkte ancak bazıları diğerlerinden çok daha kötü durumda. Piyasa değeri açısından ilk 10 kripto para birimi arasında, Bitcoin (BTC) şu anda %3,3’lük bir kayıpla en iyiyi elinde tutuyor ancak 12 bin doların altına düşmesi yatırımcıları biraz ürküttü.

Ethereum (ETH) ise %3,4’lük bir kayıpla BTC’yi takip ediyor ve 414 doların etrafında geziniyor.

XRP fiyatı
XRP fiyatı

XRP, Bitcoin Cash (BCH) ve Bitcoin SV (BSV), %6-7 oranında kayıplar gördü ve ilk 10’da acı çeken varlıklar olarak dikkat çekiyor.

Düşüşe rağmen, alternative.me’nin Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi hâlâ 80 seviyesinde. Bu da piyasanın aşırı bir açgözlülük durumunda kaldığını gösteriyor; başka bir deyişle yükseliş hissi…

Aynı şekilde 7 günlük ve 30 günlük zaman dilimlerinde piyasanın büyük bir kısmı hâlâ güçlü bir görünüm sergiliyor. Bu da boğa piyasasının henüz tükenmediğini gösteriyor.

Bu son düşüş, orantısız bir şekilde orta ila büyük kripto para birimlerini etkilemiş görünüyor. CoinGecko’nun merkezsiz finans (DeFi) nişindeki kripto para birimleri listesine göre, piyasa değerine göre ilk 20 kripto para birimi göz önüne alındığında, en büyük 20 DeFi coin’in sekizi son gün hâlâ yeşil renkte.

Bu arada bugünkü Tron analizimizi buradan okuyabilirsiniz.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin