Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

Kripto para piyasaları güne nasıl başladı? ilk 10 kripto para 14 Mayıs kritik seviyeleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

14 Mayıs itibarıyla kripto para piyasaları fon çekmeye devam ediyor. Küresel piyasalarda yaşanan özellikle ABD-Çin arasındaki gerginliğin kripto paralara olan talebi arttığı düşünülüyor.

Toplam kripto para sermayesinin 238.2 milyar dolar olarak kaydedildiği piyasalarda dün aynı saatlerde fon miktarı 212 milyar dolardı. 24 saatlik periyotta ortalama 26 milyar dolarlık fon girişinin olması kripto pazarlarına olan önemli bir talebin en büyük göstergesi. Öte yandan işlem hacmi de bu rakama paralel olarak artmaya devam ediyor. CoinMarketCap verilerine göre son 24 saatlik ortalama işlem hacmi 96,7 milyar dolar seviyelerinde.

Küresel piyasalarda yaşanan belirsizlik, son zamanlarda teknik açıdan da olumlu sinyaller veren Bitcoin başta olmak üzere çoğu önemli kripto parada sağlam yükselişleri tetiklediği görülüyor. İçinde bulunduğumuz dönemdeki rallinin öncüsü Bitcoin’in toplam sermaye içinde payı ise yüzde 60’a yaklaşmış durumda. 2017 yılından beri görülmeyen bu baskınlık oranı, yüzde 60 seviyesinin üzerine çıkarsa ve oluşan olumlu havanın devamıyla altcoinlere olan talep daha da artabilir.

Bununla birlikte bu aralar oldukça volatil olan piyasada sert yükselişler yanında sert düşüşlerde görülebilir. Bu yüzden hem küresel piyasalardaki gelişmeleri takip etmek hem de kripto paraların önemli destek – direnç noktalarındaki hareketlerini yakından izlemekte fayda var.

14 Mayıs ilk 10 kripto para destek – direnç seviyeleri

Dün oluşan fiyat hareketlerine göre sermaye büyüklüğüne göre sıraladığımız ilk 10 kripto paranın destek – direnç ve pivot seviyelerini şu şekilde hesapladık:

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin