Kripto para pazarı değer kaybediyor
Kripto para pazarı değer kaybediyor

Kripto para pazarı bir haftada yarım trilyon dolar değer kaybetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para pazarı, tarihteki en büyük rekor olan 836 milyar dolarlık hacme yükseldiği 7 ocaktan sonra 500 milyar dolar civarında değer kaybetti.

Kripto para pazarı 300 milyar dolara yaklaştı

CoinMarketCap verilerine göre, Salı günü, kripto para piyasa değeri, kasım ayından bu yana ilk defa 300 milyar dolara yaklaştı. Piyasa değerine göre ilk 10 dijital para, son beş gün içinde ciddi düşüşlere uğradı.

Bitcoin ve diğer kripto para birimleri, tüm dünyadaki bankalar ve hükümetler tarafından yapılan bir dizi sıkıştırma işlemiyle tahrip edildi.

Salı günü, Uluslararası Ödemeler Bankası, yetkililerin “kripto para birimlerinin istilaya açık yayılımına” karşı hareket etmeye hazır olması konusunda uyarıda bulundu.

Bitcoin’in piyasa değeri, 326 milyar dolarlık rekorundan 110-120 milyar dolara düştü.

Dünya çapında bankalar çeşitli kararlar alıyorlar

Ayrıca Amerikan devleri Bank of America, JPMorgan Chase ve Citigroup, kredi kartlarında kripto para alımlarını yasakladığını açıkladı.

Benzer haber, Lloyds Bank, İskoçya Bank, Halifax ve MBNA’dan oluşan İngiliz Lloyds Banking Group’tan geldi.

Bir başka İngiliz bankası Barclays, müşterilerinin meşru olarak kripto para satın almak için kartlarını kullanabileceğini söyledi.

Büyük bir ticaret merkezi Singapur’un ise kripto para ticaretini yasaklama planı bulunmuyor. Bu, salı günü Başbakan Yardımcısı Tharman Shanmugaratnam tarafından yapılan açıklamada söylendi.

RT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin