kripto para madenciliğinde üretilen ısıdan sebze

Kanadalı girişimci, kripto para madenciliğinde çıkan ısıdan sebze üretiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanadalı bir girişimci, Bitcoin madenciliği yoluyla üretilen ısıyı, aquaponik (çevreye duyarlı sistemler) bir sistem kullanarak kripto para madenciliğinde üretilen ısıdan sebze ve balık yetiştirmek için araştırmalara başladı.

Kripto para madenciliğinde açığa çıkan ısıdan sebze üretiyor

Manitoba merkezli bir girişimci olan Bruce Hardy, kripto para madenciliği donanımları tarafından çıkan ısının yenilebilir bitki ve balık üretimi için yeniden kullanılabilmesini amaçlayan bir çalışma başlattı. Hardy, Manitoba’nın Saint Francois Xavier Kırsal Belediye’sinde bulunan 20 bin metrekarelik binada yer alan 30 madencilik tesisi işletiyor. Madencilik esnasında açığa çıkan ısı bina içinde dolaştırılıyor ve yenilebilir bitki ve balık yetiştirmek için kullanılıyor.

Binanın birinci katında bulunan büyük bir balık deposunda yaklaşık 800 Arctic Char cinsi balık bulunuyor. Balıkların yetiştirildiği ve nitrat bakımından oldukça zengin olan su, böylece mükemmel bir bitki gübresi meydana getiriyor. Hardy, bir düğmeye basarak, akvaryumda üstünde yetiştirilen marul, fesleğen ve filizlenmiş arpaları beslemek için nitrat bakımından zengin suyu pompalayabiliyor. Gıda üretimi için yenilikçi ve sürdürülebilir sistemler geliştirmek isteyen Myera Group’un başkanı olan Hardy, yerel basına verdiği demeçte: “Her şey birbirine bağlı, Dünya gibi…” dedi.

Yaklaşık iki yıldır Bitcoin üretip kullandığını ifade eden Hardy, maden teçhizatını soğutmak için başlangıçta büyük ölçekli havalandırmaya yatırım yaptıktan sonra bu ısının tarımsal üretim için kullanılabileceğini fark ettiğini belirtti:

Bitcoin üretildiğinde, bir sunucunun açığa ne kadar ısı çıkardığını gördük ve bu ısıyı tarım amaçlı kullanmamız için mükemmel bir örnek oldu.

Francois Xavier Kırsal Belediye Meclisi Başkanı Dwayne Clark, Hardy’nin projesini desteklemek “Bugüne kadar gördüklerimizden ötürü insanlık için popüler bir hamle gibi görünüyor”. “Bay Hardy, girişimleriyle yerel halk için de fayda sağladığını belirtti” Bu çalışmalardan elde edilen gelir, personel giderleri konusunda bana yardımcı oldu. Bu eserin ortaya çıkmasıyla insanlara tarımda yenilikçilikle ilgili ne yaptığımızı gösterebiliriz “dedi.

Manitoba kripto para madencilerini cezbediyor

Bay Hardy, projenin henüz emekleme döneminde olduğunu ve binanın ikinci katının yalnızca dörtte birinde maden ekipmanları ve tesisleri bulunduğunu belirtti. Çinli ve Avustralyalı araştırmacıların da operasyona ilgili olduğunu iddia etti. Projesini yakında binasındaki kullanılmayan alanı dolduracak şekilde genişletmeyi umduğunu ifade etti.

Ucuz ve bol hidroelektrik nedeniyle Manitoba gibi Kanada eyaletleri giderek kripto para madencilerce cazip bir yerleşim merkezi olarak algılanıyor. Hardy, “Hidroelektrik, eyaletteki en iyi varlıklarımızdan biridir.” dedi.

Manitoba ayrıca, Çin’deki belirsizlikten kaçmaya çalışan kripto para madencilerinin ilgisini çeken Kuzey Amerika’daki en düşük sıcaklığı olan şehirler arasında.

Bitcoin News

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin