kripto para kolerasyonu
Kripto para kolerasyonu FOMO’nun bir sonucu mu yoksa piyasa manipülasyonu mu?

Kripto para kolerasyonu FOMO’nun bir sonucu mu yoksa piyasa manipülasyonu mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Mevcut piyasadaki kripto paraların fiyatları arasındaki yakın ilişki ( Kripto para kolerasyonu ) sadece kripto sahiplerinin tutuculuğunun bir işareti midir? Cevap evetse, bu ,muhafazakâr bir işlem olarak mı görülmelidir, yoksa piyasa büyük güçler tarafından manipüle edildiğinin bir sonucu mudur?

Şubat ayından beri aşırı bir kripto para kolerasyonu söz konusu

Twitter analisti CryptoRae son zamanlarda kripto paralar grafiğinde tepe ve diplerinin birbirlerine ne kadar yakın olduğunu incelemek için çapraz coin kolerasyon yöntemini kullanarak uzun bir mesaj dizisi yayınladı. Dizide, CryptoRae çapraz coin korelâsyonunu veya CCC’yi “bir sette her coin çifti için korelâsyonun ortalamasını alarak” hesaplama formülünü açıkladı.

Mesaj dizisi, daha sonra ilgili tüm coinlerin düzgün bir doğrusal grafik ile belirli zaman periyodunda nasıl davrandığını gösteriyor. Örneğin, Ocak 2017’den bu yana 25 coin için çapraz korelâsyonun olduğu görülüyor.

View image on Twitter

Bu grafikte, çapraz coin kolerasyonunun Aralık 2017’deki boğa piyasasının sonundan Şubat ayının sonundaki piyasa düzeltmesinin başlangıcına kadar 0 ile .20 arasında seyrettiği görülüyor. Ve daha sonra yaklaşık 1,00 seviyesine doğru fırladığı ve Mayıs ayı boyunca  .60 ile .80 arasındaki bölgede kaldığı görülmektedir.  Analist, çapraz coin korelâsyonunun iyi bir piyasa tahmincisi olmadığı sonucuna varmış olsa da, gelecekteki piyasa davranışlarını anlamak için yararlı bir araç olarak görmektedir.

Çapraz coin kolerasyonu (CCC)’den kimler yararlanabilir?

Analistin yapmış olduğu çalışmada bütün coinlerin en iyi birkaç coini takip etmesi şeklinde sıkı bir kolerasyon içeren bir portföy çeşitlendirmesi ifade etmemektedir. Sadece Bitcoin’in tepe ve diplerini takip eden altcoinleri satın almak, kripto piyasasının sunduğu açık avantajlardan faydalanamayarak, yatırımcıları bu gelirlerden yoksun bırakabilir. Tweeter konuya yorum yaptığında,

Atılan içeriğin cevaplamaya çalıştığı şey, Şubat ayından beri artan korelâsyonun ardındaki nedendir. Duygusallık, korku ve coşkunluğun pazarın volatilitesindeki itici faktörler olarak anılması, kripto dünyasının iyi olan faktörleridir. FOMO bir coinin ya da piyasa piyasanın ani yükselişine neden olabilir. Ve ya tam tersi olarak FUD yayılır ve piyasa yâda hakkında FUD yapılan coin çökebilir. Ancak dört ay boyunca devam eden ve 0.80 oranlarında devam eden çıkan coin kolerasyonu nasıl açıklanabilir?

Kripto dünyasındaki çoğu trader, piyasanın, bir kaç tıklamayla eğilimleri değiştirebilen son derece büyük miktarda Bitcoin borsaları ve sahipleri tarafından manipüle edildiğine inanıyor. Şimdilik, coin hareketinin yakın korelâsyonunun kim tarafından ve neden yapıldığı bilinmezliğini koruyor. Bundan dolayı grafikler bu tür faaliyetlerden ayrışana kadar HODL en iyi işlem tavsiyesi olarak kalmaya devam edebilir.

newsbtc

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin