featured

Kripto Para Haber / Haftanın Haber Özeti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haftaya Başlarken Bitcoin & Kripto Paralar

Oldukça hareketli bir haftayı geride bıraktık ve yepyeni bir haftaya birçok dijital parada istikrarlı tablolarla başladık. Bitcoin alt yapı değişikliği tartışmalarından sonra güven tazelemesi ve 4bin dolar bandını aşması, beraberinde diğer alt koinlerin de toparlanmalarına destek verdi.

Bitcoin hafta içinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine birkaç defa ulaştı. 4,200$ bandını aşarak 4,200 dolar rekorunu kırması yeterli olmadı ve hafta içinde yeni en yüksek seviyesi olan 4,478$ kurunu gördü. Şu an bu rakam, tüm zamanların en yüksek seviyesi. Bitcoin,  Bitcoin Cash’in değer artışıyla birlikte 3,966 dolara kadar gerilese de 4 bin dolar bandındaki duruşunu korumayı başardı. Bu gün itibarıyla coinmarketcap ortalamalarına göre, 4,100 $ kurundan işlem görmekte. Son 24 saatlik işlem hacminde 2,45 milyar $ ile yeniden en üst sıraya yerleşti ve toplam piyasa değeri bu gün, 67,67 milyar dolar.

Japon Bitcoin Exchange Borsası BitFlyer ABD Yolcusu

Amerikan yasalarının Bitcoin ve kripto para düzenlemeleri sonrası iki büyük borsa bildiri yayınlamıştı. Önce dünyanın en büyük exchange (alım-satım) borsalarından biri olan Poloniex, Washington’dan çekileceğini, sonrasında ise Bitfinex Amerikadan çekileceğini duyurmuştu. Şimdi ise Japonyanın en büyük Bitcoin exchange borsası BitFlyer, Amerikaya açıldığını duyurdu. Borsa, ABD ofisini San Francisco’da açtığını ve 34 eyalette faaliyetleri için onay aldığını bildirdi.

Tayland Merkez Bankası & Ethereum Kurucusu Vitalik Buterin İle Görüştü

Tayland Merkez Bankası, Tayland ekonomisinin ve finans sektörünün geleceği gibi konulardan konuşmak için Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin ile Ağustos 2017 ortasında bir görüşme gerçekleştirdi .

Taraflar, özellikle, bankanın mevcut sistemlerini ve finansal platformlarını daha da geliştirmek için OmiseGo gibi şirketler tarafından sunulan Ethereum dijital para birimi ve Blockchain tabanlı hizmetlerin olası entegrasyonunu tartıştılar .

Bitcoin Sayısı Milyonerlere Dahi Yetmiyor

Dünya üzerinde 7,6 milyar insan yaşıyor. Araştırmalara göre bir milyon tl’nin üzerinde servete sahip milyoner zenginlerinin sayısı 30 milyonun üzerinde. Bu rakam yalnızca 21 milyon adet üretilebilecek olan toplam Bitcoinsayısının çok üzerinde. Rakamlar böyle olunca, Dünya üzerindeki her bir milyoner bir adet Bitcoin (BTC) almak istese bile alamayacak.

Dünyanın İlk Resmi Kripto Parası Geliyor

Her geçen gün yaygınlaşan kripto para sektörüyle birlikte ülkeler de gün geçtikçe başta Bitcoin olmak üzere, dijital paralarla ilgili resmi atılımlarda bulunuyor ve kripto paraları yasal olarak tanıyan ülkelerin sayısı da her geçen gün artıyor. Estonya Hükümeti ise bir ilke imza attı ve resmi kripto para birimi Estcoin için alt yapı çalışmalarını başlattı.

Rusya’nın batısında, baltık denizine kıyısı olan ve yalnızca 1.5 milyon nüfusu olan Estonya, oldukça küçük ve olaysız bir ülke olmasına rağmen son zamanlarda yaptığı dijital alanlardaki atılımlarıyla tanınıyor. Bu atılımlardan birisi de kendi dijital para birimini üretmek oldu.

Vietnam, Kripto Paraları Yasal Olarak Tanıma Hazırlığına Başladı

Yerel basın haberlerine göre, Vietnam Başbakanı Nguyen Xuan Phuc bu hafta, ülkedeki kripto para birimlerinin yönetimiyle ilgili yasal çerçeveyi incelemek ve düzene koymak için hazırlanmış bir planı onayladı.

Bu gelişmeyle birlikte yakında Vietnam’ın Bitcoin’i veya kripto paraları resmi olarak tanıması bekleniyor.

”The Money” Lakaplı Boksör Floyd Mayweather’dan Yeni Kripto Para Reklamı

Dünyanın en çok kazanan boks şampiyonu Floyd Mayweather Jr., geçen ay Instagram’da bir koin satışının reklamını yaptığında insanları şaşırtmış ve rahatsız etmişti. Şimdi de bir başka İCO’yu Twitter üzerinden tanıttı.

Blockchain temelli bir içerik marketi geliştirmekle uğraşan Hubii Network için olan koin satışının reklamı, Mayweather’ın bu haftasonu Conor McGregor’la olan ve çok beklenen dövüşünden birkaç gün önce gerçekleşti.

Bitcoin Ve Kripto Para Yatırımcıları İçin Popüler Koinler

Büyük 10 ”hedge fon” (süper zenginlerin yatırım fonu) yöneticisinin uzun vadeli ”popüler kripto paralar” önerilerini araştırdık. Koin’lerin ne olduğunu bilip al-sat yapmanız daha iyi olacaktır, en azından ne alıp sattığınızı bilirsiniz. Uzun vadeli yatırım yapacaklar da projesinin sağlam olduğu koin’lere yönlenebilir. Bu bağlamda mercek altına alınan 16 kripto parayı ve uzmanlar tarafından yapılan yorumları sizlerle paylaşıyoruz.

 


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin