Kripto para endüstrisindeki kadın oranı artıyor.
Kripto para endüstrisindeki kadın oranı artıyor.

Kripto para endüstrisindeki kadın oranı her geçen gün artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

City AM, son altı ayda kripto para endüstrisindeki kadın yatırımcı oranının %6’dan %13’e ilerlediğini açığa çıkaran çarpıcı bir rapor yayımladı.

Birleşik Krallık menşeli kripto para borsası London Block Exchange tarafından yapılan bir pazar araştırmasına dayanan raporda, kripto para birimlerinin en çok Y kuşağı tarafından ilgi gördüğüne dikkat çekiliyor. Araştırmaya göre her beş kadından biri, yatırım yapmaya hevesli olduğunu belirtiyor.

Sadece sayılar değil, yatırım stratejileri de farklı

Araştırma ayrıca, erkeklerin ve kadınların yatırım yapma biçimlerinde ciddi bir farklılık söz konusu olduğunu açığa çıkardı. Kadınların daha stratejik bir yaklaşıma sahip olduğunun altını çizen raporda “kaçırma korkusu” (FOMO) yaşayan erkek sayısının, kadınların neredeyse iki katı olduğu belirtiliyor.

Buna ek olarak, araştırma kadınların erkeklerden daha işbirlikçi olduğunu gösteriyor. Öyle ki araştırma sonucuna göre kadınların potansiyel yatırımları hakkında erkeklere kıyasla aile ve arkadaşlara danışmaları iki kat daha olası.

Daha önce kripto para endüstrisindeki kadın oranı yüzde 8,5 olarak açıklanmıştı

Kısa bir süre önce Etoro tarafından yapılan araştırma neticesinde kripto para endüstrisinde erkeklerin %91,5’lik ezici bir paya sahip olduğu ortaya çıkmıştı.

Ancak London Block Exchange’in üst düzey iş analisti Agnes de Roeyer, bu eğilimin bir değişim geçirebileceğine inanıyor.

Roeyer:

Kripto para birimlerinin erkekler için bir oyun olduğu konusunda hala yaygın bir yanlış anlama var. Ancak son birkaç ay içinde yüzlerce kadının borsamıza kayıt olduğunu gördük. Ayrıca pek çok kadın, sektördeki en ilham verici ve en bilgili yatırımcılardan olma yolunda ilerliyor.

Daha önce Kadınlar kripto para sektörünün geleceğini nasıl değiştirecek? ve Kadınlar kripto paraları düzeltmek için sektöre el atıyor başlıklı haberlerimizde kadınların sektördeki rolünü ele almıştık. Kripto para endüstrisindeki kadın oranının yakında çok daha adil düzeylere geleceği aşikar.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin