Kripto para sektörüne görülen yaygın saldırı türleri.
Kripto para sektörüne görülen yaygın saldırı türleri.

Kripto para çalmak isteyen suçluların en çok kullandığı saldırı türleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para kullanıcıları, dijital varlıklarını çalmak isteyen bilgisayar korsanları ve dolandırıcıların sürekli tehdidi altında. Bazı olayların önlenmesi zor olsa da, büyük güvenlik risklerinin uzun yıllar devam ettiği görülebilir. Aşağıdaki saldırı türleri, suçlular arasında geri dönüş popülerliği açısından sıralandı.

Kripto para sektöründe en çok kullanılan saldırı türleri

4- Yüzde 51 saldırısı

Çoğu zaman kripto para biriminin ağları, bugünlerde %51’lik bir saldırıdan korunuyor olsa da, bu bazı altcoinler için geçerli değil. 2017 ve 2018 yıllarında, çeşitli kripto paralara karşı %51 oranında çok sayıda saldırı yapıldı ya da başarılı bir şekilde sistem ele geçirildi. Bitcoin Gold bu konuda büyük bir saldırıya uğradı. Söylentiler aynı zamanda Verge’i de dağıttı, ancak bunlar geliştiriciler tarafından resmi olarak doğrulanmadı. Bu, her zaman böyle bir saldırıyı yapmak için fazla maliyet gerektirmediği sürece bir tehdit olarak kalacak.

3- Kriptografik kusurlar

DAO, akıllı sözleşme kodlama sorunu nedeniyle çok para kaybettiğinden beri, suçlular istismar edebilmek için diğer zayıflıkları arıyorlar. Kripto para ve Blockchain teknolojisi hala nispeten yeni ve şu an itibariyle yerinde kusursuz bir çözüm yok. Bitcoin şimdiye kadarki en iyi kartları elinde tutuyor, ancak diğer para birimleri çok iyi para kazanmıyor. DAO sadece bir örnekti, zira akıllı sözleşmeler kullanan az sayıda proje, ilk aşamalarda sorunlara yol açtı.

Bu sorunlar da akıllı sözleşmelere özgü değil. Yeni bir kripto para birimi veya dijital token, savunmasız olabileceğini kanıtlayacak şekilde oluşturulur. Birçok geliştirici, kendi kodlarını oluşturmak için var olan kodu veya şablonları kullanır. Bu da, bu koddaki mevcut kusurları kopyalamaya eğilimli oldukları anlamına gelir.

2- Aldatıcı kullanıcılar

“En kolay” saldırı türleri doğrudan kripto para kullanıcılarına saldırmak şeklinde gerçekleşir. Kötü amaçlı yazılımın, e-dolandırıcılık siteleri veya kötü amaçlı uygulamalar yoluyla olup olmadığı ve potansiyel tehditlerin sayısını da göz ardı edilmemeli. Kripto para kullanıcılarının hiç olmadığı kadar çok daha uyanık olmaları gerekiyor. Ne yazık ki, bu bölümde yapılması gereken çok iş var.

1- Borsa hackleri

Geçtiğimiz 18 ay içinde belirginleştiği üzere, kripto para borsaları -veya en azından merkezi olanlar- ekosistemde ölümcül bir kusur olmaya devam ediyor. Merkezileştirilmiş altyapıları ve kullanıcı fonları üzerindeki kontrolleri nedeniyle, borsalar hackerlar ve diğer suçluların yararlanması için cazip bir bal. Birçok durumda, bu tür girişimler çok başarılı, bu da endişe verici bir eğilim.

2018’de bile, borsalar hacklere maruz kaldı. Saldırıya uğramış platformların sayısı azaldı, ancak platformlardan yağmalanan para miktarı önemli ölçüde artıyor. Milyonlarca sterlin değerinde kripto para, bu gün çalınmaya eğilimli ve bu da merkezi olmayan ticaret çözümlerine duyulan ihtiyacı daha da vurguluyor.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin