Kripto para birimi piyasaları toplam 25 milyar dolar düştü.
Kripto para birimi piyasaları toplam 25 milyar dolar düştü.

Kripto para birimi piyasaları toplam 25 milyar dolar düştü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimi piyasaları toplam 25 milyar dolar düştü. Bitcoin, 8.000 doların altına düştükten 24 saat sonra, 8.500 doların altına düştü. Tüm kripto para birimi piyasası 25 milyar dolar düştü. Analistler beklenmedik piyasa düşüşünün Binance’i çevreleyen FUD (korku, belirsizlik, şüphe) tarafından tetiklendiğinden şüpheleniyorlar.

Binance, Japon Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) tarafından engelleniyor mu?

Bu haftanın başlarında Japon medya kuruluşu Nikkei, Binance’ın Japon Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) tarafından yerel yatırımcılara platformunda hizmet vermemesi konusunda uyarıldığını bildirdi. Dünyanın en büyük kripto para değişimi platformu olan Binance, farklı bölgelerde milyonlarca kullanıcıya uluslararası hizmet vermektedir. Bu nedenle, Japonya’daki kullanıcılar Upbit, Bittrex, Poloniex ya da başka herhangi bir kripto para birimi borsasında işlem yapabildikleri gibi Binance ticaret platformunda işlem yapabilecekleri açıktır.

Binance: “Japonya FSA ile yapıcı diyalog içerisindeyiz ve herhangi bir uyarı da almadık.”

Bununla birlikte Japon medya kuruluşu Nikkei, Binance’nin “Japonya operasyonlarını durduramıyorsa” hakkında suç duyurusunda bulunulacağını belirtti. Ancak bu durumun yanlış beyan edilmesi piyasada paniğe yol açtı. Binance CEO’su Changpeng Zhao, kullanıcılarına ve yatırımcılarına Nikkei’nin haberinin gerçeği yansıtmadığını ve Binance ekibinin bir süredir FSA ile iletişim kurduğuna dair güvence verdi. Binance CEO’su Changpeng Zhao sözlerine şunları ekledi:

Nikkei sorumsuz gazetecilik gösterdi. Japonya FSA ile yapıcı diyalog içerisindeyiz ve herhangi bir uyarı da almadık. JFSA’nın bize söylemeden önce böyle önemli bir uyarıyı bir gazeteyi anlatması mantıklı değil, onlarla birlikte aktif bir diyaloğumuz var. Endişelenmeye gerek yok. Bazı olumsuz haberler genellikle uzun vadede olumlu görünmektedir. Bununla ilgili Çinli bir atasözü var. Yeni (genellikle daha iyi) fırsatlar her zaman değişim zamanlarında ortaya çıkar.

Binance, işleme açıldıktan hemen sonra piyasa 25 milyar dolar düştü

Binance, işleme açıldıktan hemen sonra piyasa 25 milyar dolar düştü. Ancak, Binance FUD kripto para piyasasının düşüşüne katkıda bulunmuş olsa da aynı zamanda bu bir tesadüf de olabilirdi. Çünkü bir değişimin bir bölgeyle uyumunun piyasanın bir gecede yaklaşık yüzde 10 oranında düşmesine neden olduğunu iddia etmek gerçekçi değil.

Kripto para birimi piyasaları birkaç hafta boyunca benzer bir eğilim gösteriyor

Geçtiğimiz birkaç hafta boyunca, kripto para birimi piyasaları benzer bir eğilim gösterdi. Pazar yüzde 10 ila 15 oranında düştü. Kripto para piyasasında bulunan balinaların, özellikle zayıf hacimli olan kripto paraların fiyatını, Binance’de pazarın düşmesine neden olan tek bir değişimden daha fazla manipüle etmesi daha olasıdır.

Binance’nin şu anki durumu da, şirketin Japonya’da düzenlenmiş bir finansal hizmet sağlayıcısı olarak Japonya’da ikinci büyük kripto döviz kuru piyasasına hizmet verebilmesi için Binance’ın yasal olarak faaliyet göstermesi adına bir fırsat olabilir.

Analistler beklenmedik piyasa düşüşünün Binance’i çevreleyen FUD tarafından tetiklendiğinden şüpheleniyor

Eğer Binance son fiyat düşüşlerinin tek sebebi olsaydı, piyasa Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun açıklamalarından hemen sonra yükselişe geçerdi. Ancak şirket FUD’u temizlemek için açıklamalar yaptı. Bununla birlikte, piyasa son 12 saatte aynı pozisyonda kaldı ve Bitcoin hala 8.500 dolar civarında seyrediyor. Bitcoin ve diğer büyük kripto para birimleri büyük miktarlarda değişim görmeye başladıklarında, kripto para piyasası önceki seviyesine geri dönebilecek.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin