Edirne’de kaçak elektrikle Bitcoin madenciliğine operasyon!
Edirne’de kaçak elektrikle Bitcoin madenciliğine operasyon!

Ukrayna kripto madenciliğini ekonomik faaliyet olarak yasallaştıracak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kiev hükümeti kripto madenciliğini yasallaştırmak için somut adımlar attı. Ukrayna Ekonomi Bakanı, birkaç bakanlığın, kurumun ve Ulusal Bankanın madencilik faaliyetlerini ekonomik faaliyetlerin kayıtlarına dahil etmek için gerekli belgeleri hazırlamasını emretti.

Kripto topluluğundaki baskının azaltılması

Ukrayna’nın yasama organı, yeni kripto mevzuatını kabul etmek için acele etmiyor gibi görünüyor. Ancak, Kiev’deki yürütme gücü meseleleri kendi ellerine aldı. Perşembe günü yapılan bir toplantıda, Ekonomik Kalkınma Bakanı Stepan Kubiev, diğer bazı departman ve kuruluşlara, ekonomik faaliyetlerin devlet sınıflandırıcısında, kripto para birimi madenciliğini de içermesi için gerekli olanı yapmalarını emretti.

Ekonomi bakanlığı, maliye, adalet, enerji, e-devletten sorumlu kurum ve Ukrayna istatistik servisi, sicili değiştirmek için bir taslak belge hazırlamalıdır. Ukrayna Ulusal Bankası (NBU) ve Güvenlik Servisi’de (SBU) katılmaları için davet edildi. Kubiev’in bir basın açıklamasında şöyle söylendi:

Kripto madenciliği sektörünü sınıflandırıcıya ekleyerek, onu gölge ekonomisinden çıkaracağız ve daha fazla bütçe gelirleri toplayacağız.

Ekonomik Kalkınma Bakanı, madencilik sektörünün yasallaştırılmasının, nitelikli IT profesyonellerinin Ukrayna’dan çıkışını azaltabileceğine işaret etti. Stepan Kubiev, tedbirin ülkedeki kripto topluluğu üzerindeki baskıyı da hafifleteceğine inanıyor.

Ukrayna kripto madenciliğini ekonomik faaliyet olarak yasallaştıracak

Ekonomik Bakanlığın inisiyatifi, ülkedeki kripto ile ilgili bir faaliyeti yasal hale getirmek için yapılan ilk girişim değil. Kripto para birimleri, oak ayında bir siber güvenlik toplantısında tartışıldı. Ulusal Güvenlik Konseyi, dijital paraların dolaşımına ve kripto işlemlerinin vergilendirilmesine ilişkin düzenlemeleri tamamlamak için görevlendirilmiş bir çalışma grubu kurdu.

Ukrayna’nın Siber Polis birimi, hükümet kurumlarına, kripto para birimlerini yasallaştırması ya da yasaklaması için çağrıda da bulundu. Ülkenin adalet bakanı Pavel Petrenko, Bitcoin gibi kriptoların yasal alana getirilmesi gerektiğini belirtti. Devlet Mali İzleme Servisi, kripto para konularında resmi pozisyonunu zaten açıklamıştı.

 Ukrayna kripto madenciliğini ekonomik faaliyet olarak yasallaştıracak
Ukrayna kripto madenciliğini ekonomik faaliyet olarak yasallaştıracak

Ancak Ukrayna parlamentosu gerekli yasal çerçeveyi benimsemeye yönelik önemli bir ilerleme kaydetmedi. Ekim ayından bu yana Verkhovna Rada’da üç taslak tanıtıldı. İlk taslak, kripto para birimini mallar ve hizmetler için takas edilebilen mal olarak tanımlar. İkinci taslak, kriptoların finansal varlıklar olduğunu belirtmektedir. Üçüncü bir ek taslak, vergi kanunu kripto ticareti ve madencilikten elde edilen kâr ve gelirler için vergi muafiyetlerini getirecek şekilde değiştirir. Şubat ayında yayınlanan bazı raporlar, Ukrayna yasa koyucularının yeni mevzuatta kripto madenciliğini ve kripto para birimlerini ayırabileceğini öne sürdü.

Ukrayna’nın yasama organının web sitesinde yer alan en son bilgilere göre Maliye Bakanı Olexandr Danilyuk’un, dolaşım ve faturalar hakkında Finans ve Bankacılık Komitesinin üyeleriyle ilgili uyarıları tartışması bekleniyordu. Duruşmanın ilanı 7 şubatta yayınlandı, ancak bundan sonra hiçbir ayrıntı yayınlanmadı.

Bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin