Bitcoin fiyatı artarken sosyal medya ilgisi de rekordan rekora koşuyor
Bitcoin fiyatı artarken sosyal medya ilgisi de rekordan rekora koşuyor

Kripto piyasası liderleri Twitter’a sahte hesaplar konusunda çağrıda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası özelindeki sahte hesaplar, Twitter’da ortak bir gündem haline geldi. Ve birçok önde gelen kripto para fenomeni, gönderilerinde yorum yapan sahte hesapların akışını görüyor. Bu, Binance’in CEO’su ve Charlie Shrem gibi iyi bilinen kripto para ile ilgili kişilerinin, bu tür sahtekârlıklara sona verilmesini isteyen “açık bir mektup” imzalamalarını gerektiren büyük bir sorun haline geldi.

Twitter “scam bot” nedir? Bu sahte hesaplar ne amaçla kullanılır?

Bilmeyenler için, bu botlar bir ünlünün, girişimcinin veya iyi bilinen bir kripto para fenomeninin imitasyon sosyal medya hesaplarıdır. Bazı dolandırıcıların, geleneksel botların ötesine geçtiği biliniyor. Dolandırıcı, hesabının daha da iyi görünmesini sağlamak için özel onaylanmış bir onay işareti bile yapıyor.

Bir hesabın benzeri yapıldıktan sonra, botlar, Twitter mesajlarının yorum bölümlerine sızmaya başlayarak ve kullanıcıların daha büyük bir ödeme karşılığında, bir cüzdan adresine kripto para göndermelerini istiyorlar. Bot sadece yanıltıcı bir yorum yayınlamakla kalmayıp, aynı zamanda kötü niyetli tweet ile etkileşime geçmek için diğer bot hesaplarının da desteği ile topluluk arasında daha görünür olmayı amaçlıyor.

Açıkçası, bu ödemelerden hiçbir şey gelmez. Birçok deneyimli Twitter kullanıcısı, sunulan paranın gerçek olamayacak kadar yüksek olduğunu fark ediyor. Ancak, kripto sektöründe ya da Twitter’da yeni olan bazı naif kullanıcılar, bu siber suç yöntemi ile mağdur olup, fonlarını sonsuza dek kaybettiler.

Bu botlar, şu anda dünyadaki en ünlü girişimci olan Elon Musk’ın, “Etherium dolandırıcılığı” ile ilgili bir tweet atmasına neden olarak, onların varlığını kabul etmeye başladığı kadar yaygın bir fenomen haline geldi.

Rus siber güvenlik firması olan Kaspersky Labs, bu tarz dolandırıcılıkların, geçen yıl yaklaşık 10 milyon doları bulan siber suçların “sosyal mühendislik” eylemlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Bu rakam, bu sorunun toplumda yaygınlaştığını ve bu sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin bir tartışmayı da tetikledi.

Kripto reklamlarını yasaklayıp, sahte hesaplar konusunda aksiyon almayan Twitter olumsuz eleştiriliyor

Kripto para topluluğu üyelerinin, etkili olsun yada olmasın, her yerde karşılaşılan bu sorundan bıkmış ve yorulmuş olduğu gözüküyor. Bir kripto analitiği topluluğu olan Svandis, bu dolandırıcılığa karşı mücadelede topluluğun sesi haline geldi. Ve yakın zamanda Twitter’da bu sorunla ilgili açık bir ileti yayınladı.

İleti, platformun Twitter’ın bir parçası olduğu iki yüzlülükle sahte hesap olmayan “şüpheli ve uyuşmayan hesapları” temizlediği birtakım konular da dahil olmak üzere çeşitli yayınlanan konuları ele alıyor.

Svandis şöyle yazdı:

Twitter’ın kripto para ve Blockchain teknolojileri ile ilgili kamusal duruşu tutarsız ve belirsiz. Şirketler ve bireylere ait kar amacı gütmeyen sadece bireyleri eğitmek niyetinde olan hesaplar bile, Twitter üzerinden ilgili katılımcılara reklam yapılıyor gerekçesi ile engellendi. Sahte hesaplar ve istenmeyen botlar ise aktif ve başıboş bir şekilde gezmektedir. Bu durum sadece ikiyüzlülük değil, aynı zamanda şirketin buna izin vermesi utanç verici bir durumdur.

Başlangıçta, ileti fazla kullanıcıya ulaşmadı. Ancak Binance’in CEO’su, Charlie Shrem ve Crypto Rand’ın, iletiyi onaylaması ve Medium postunu retweet yapması ile hızla yayıldı.

https://twitter.com/cz_binance/status/1019621604584669184?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1019621604584669184&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbtc.com%2F2018%2F07%2F19%2Fcrypto-market-leaders-call-for-twitter-to-ban-scam-bots%2F

Şaşırtıcı bir şekilde, Twitter adını “ETH vermeyin” olarak değiştirecek kadar ileri gitmiş olan Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin mektubu imzalamadı. Ancak, Buterin hala bu botlara karşı açık bir şekilde konuşuyor ve Twitter’ın CEO’su olan Jack Dorsey’i bu konuya müdahil olması için çağrıda bulunuyor.

Ethereum’un kurucu ortağı ve iyi bilinen kripto kişiliği, Ethereum topluluğunun üyelerine, “dolandırıcılık tweet’lerini otomatik olarak gizleyen bir web eklentisi gibi bir şeyden oluşabilecek bir “iki katmanlı sahtecilik filtreleme çözümü ”oluşturmaya çağırdı.

Twitter CEO’su Jack Dorsey’den açıklama bekleniyor

Kripto paralarla ilgili olumlu bir duyarlılığa sahip olmasına rağmen, Square ve Twitter CEO’su Jack Dorsey şaşırtıcı bir şekilde takdir ettiği bu topluluğa sorun ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Bununla birlikte, eğer bu açık mektup yeterli sayıda ilgi toplarsa, sosyal medyada @jack ismini kullanan Dorsey’in Twitter’ın kullanıcı tabanının bu küçük ama adanmış kısmına bir açıklama yapması beklenebilir.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin