Kripto ile ilgili suçlar bu yıl zirve yapabilir.
Kripto ile ilgili suçlar bu yıl zirve yapabilir.

Siber güvenlik uzmanı: “Kripto ile ilgili suçlar 2018’de zirve yapabilir.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsrailli siber güvenlik firması Check Point Software Technologies (CHKP) uzmanına göre, kripto ile ilgili suçlar 2018’de diğer tüm siber saldırıların sayısını aşacak.

“Kripto paralar Blockchain‘in gelişimini engelliyor.”

Tel Aviv Üniversitesi’nde düzenlenen Blockchain, The New Digital Age panelinde konuşan CHKP uzmanı Lotem Finkelsteen, ICO pazarındaki yasadışı faaliyetlerin Blockchain teknolojisinin geliştirilmesinin önündeki bir numaralı engel olduğunun altını çizdi.

Finkelsteen:

Gün geçmiyor ki ICO dünyasındaki yeni bir dolandırıcılık haberini veya madencilik saldırılarına dair bir gelişme duymayalım.

Blockchain’in bu sebeplerle saygınlık anlamında büyük yaralar aldığını ifade eden Finkelsteen, kripto paralar ve ICO’ların aslında Blockchain’i zedelediği görüşünde.

“Blockchain hala hype döngüsünde.”

Diğer panel katılımcıları Blockchain ve kripto teknolojisinin potansiyeli konusunda iyimser olmasına rağmen, İsrail’in en büyük bankası olan Hapoalim’in CTO’su Haim Pinto da Blockchain’in hala hype döngüsünde olduğunu savundu. Pinto, özellikle bankacılık sistemi ile ilgili olarak güvenilir bir şekilde kullanılabilir olan Blockchain tabanlı dağıtımların olmadığını söyledi.

Teknolojinin hala geniş bir adopsiyona hazır olmadığını söyleyen Pinto, şu an “Hadi alıp kullanalım” tarzı pratik bir yaklaşımın söz konusu olmadığını belirtti ve ekledi:

Dağıtık genel defterler hiçbir şeyi silemez. Ayrıca matematiksel zorluklar var. Bu defterler, sunmamız gereken işlem hacmine kadar ölçeklendirilemez.

Blockchain teknolojisinin yeterince olgunlaşmamasına rağmen, Rusya Merkez Bankası tarafından bankacılık ve finans kurumları için faydalarının küresel olarak araştırıldığı biliniyor.

Kripto ile ilgili suçlar için tüm ülkeler kötümser değil

Bunun yanı sıra, bu haftanın başlarında, büyük İspanyol bankacılık konsorsiyumu Niuron, bir Blockchain tabanlı müşteri tanımlama doğrulama sistemi sunmayı planladığını açıkladı. Haziran ayının başlarında ise Çin Halk Bankası (PBoC), kağıt çeklerini dijital hale getirmek için Blockchain tarafından desteklenen bir projeyi açıkladı.

Mayıs ayına döndüğümüzde ise Hindistan’ın en büyük bankalarından yedisinin, Hintli BT devi InfoSys’in liderliğinde Blockchain tabanlı bir ticaret finansmanı girişimi başlattığını hatırlıyoruz.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin