kripto dostu cftc baskani
CFTC başkanı: “Bitcoin inovasyona zarar vermeden düzenlenmeli”

CFTC başkanı: “Bitcoin inovasyona zarar vermeden düzenlenmeli”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto dostu CFTC Başkanı (Emtialar ve Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu başkanı) Christopher Giancarlo, geçtiğimiz günlerde kripto para piyasası ile ilgili düzenleme çabalarını hakkında bir röportaj verdi.

Röportajda piyasadaki genel sorunlar ile birlikte piyasaya sürülen vadeli ürünler hakkında da konuştu. Kripto paralarla ilgili düzenleyici yaklaşımından da bahseden başkan, bunun iki yönünün olduğunu vurguladı.

CTFC kripto para düzenlemelerine iki yönlü olarak bakıyor

Giancarlo, düzenleyici stratejisinin iki ucunun birinin uygulama çabaları ve diğerinin de yenilikçilik olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

İki yönlü bir yaklaşım uyguluyoruz. Bunun bir yanı çok güçlü yaptırım uygulamaları. Bu pazarda oldukça fazla dolandırıcı ve sahtekâr var.  Bu tür şüpheli faaliyetleri yakından takip edip, uygunsuzluk gördüğümüz yerde anında müdahale ediyoruz.

Referans olarak gösterilen son olay ise Bitcoin’e benzediği ve altınla desteklendiği iddia edilen My Big Coin olarak bilinen bir şirkete yapılan işlemdi. Bu olay, CFTC’nin şirket sahibi Randall Carter’ı emtia sahteciliği ve fonların kötüye kullanılması gerekçesiyle dava etmesiyle sonuçlandı.

Giancarlo ayrıca, CFTC’nin düzenlemeye yönelik yaklaşımının diğer yanı ile ilgili şunları söylüyor:

Öte yandan, inovasyon söz konusu olduğunda, öncelikle bir zarar verme yaklaşımından kaçınıyoruz. İnovasyonun geliştiğini görmek istiyoruz. Ayrıca bu kaçınılmaz yenilikçiliğin Amerika Birleşik Devletleri’nde geliştiğini görmek istiyoruz. Bu amaçla, iki Bitcoin vadeli işlem ürünü bizim gözetimimiz ile ortaya çıktı.

Başkan ayrıca, ürünlerle ilgili ilginç bulgulara sahip olan San Francisco Federal Reserve tarafından hazırlanan bir rapordan da bahsetti. Ve şöyle devam etti:

San Francisco Fed’e göre, 2017’nin sonlarındaki Bitcoin balonunu Bitcoin vadelilerinin ortaya çıkması durdurdu. Bitcoin’in geçen yılki muazzam yükseliş döneminden daha sürdürülebilir bir seviye yakaladığını gördük.

Kripto dostu CFTC Başkanı piyasa için kurumsal fonların öneminden de bahsetti

Ayrıca, kurumsal paranın kripto para piyasasına geçişinden de bahsetti ve bu geçişin her geçen gün artma eğiliminde olduğundan bahsetti:

Bence daha kurumsal hareket ederek daha fazla olgunlaşma görebiliriz. Halen uzun bir yolumuz var. Aynı zamanda spot piyasalarda hala birçok sorun var. Bunların başında ise şeffaflık eksikliği, çok fazla çıkar çatışması, sistem eksikliği ve sistem güvenceleri gibi endişeler geliyor. Piyasanın olgunlaşması ise zaman alacak gibi görünüyor. Ancak sektörde kurumsal yatırımcıların daha hızlı artması sağlanabilirse bu olgunlaşma sürecini kısaltabilir.

ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin