İngiltere'de kripto borsaları vergilendirilecek

Kripto borsalarına vergi darbesi! İngiltere yeni düzenlemeyi duyurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dünyanın dört bir yanındaki kripto tüccarları, vergi ödeme de dahil olmak üzere çeşitli düzenlemelerle hedefleniyor. Çoğu ülke hala bunlara karşı çıkarken, diğerleri kucaklıyor ve faaliyetlerinden gelir elde etmeye çalışıyor. Bununla birlikte, İngiltere’de kripto borsalarından alınan vergi ödemeleriyle ilgili bir güncelleme yapıldı. Birleşik Krallık hükümetine bağlı vergi dairesinin güncellemesine göre, ülke genelindeki kripto borsaları dijital hizmet vergisini ödeyen şirketler listesine eklenecek.

Borsalar gelirlerinin yüzde 2’sini vergi olarak ödeyecek

Telegraph tarafından yayınlanan bir raporda, dijital hizmet vergisi, Birleşik Krallık genelindeki borsaların gelirlerinin %2’sini vergi olarak ödemesini sağlayacak. Belirtilen vergi, Birleşik Krallık’ın dijital varlıkların finansal araç olarak sınıflandırılamayacağını açıklamasının ardından borsalardan alınacak. Güncelleme ile kripto borsalarının dijital varlık vergisini ödemesi zorunlu hale getirildi.

28 Kasım’da İngiltere Gelir ve Gümrük İdaresi teknoloji vergisini ödeyecek kuruluşlar listesine kripto borsalarını dahil ettiğini duyurdu. İngiltere, bu kararı sosyal medya şirketi Facebook ve arama motoru Google gibi büyük teknoloji şirketlerini düzenlemek için ortaya koydu. Düzenleyici tarafından yapılan açıklamada, borsalardaki kripto paraların listeye eklenmesi gündeme getirildi. Bununla birlikte kripto borsalarının mevzuata uyması ve dijital hizmet vergisini ödemesi gerekiyor.

Birleşik Krallık kripto alanını düzenlemeye devam ediyor

İngiltere Gelir ve Gümrük İdaresi yaptığı açıklamada, kripto alanında farklı kullanımlara hizmet eden birkaç dijital varlığa dikkat çekti. Dijital varlıklar, emtia veya finansal araç olarak adlandırılma koşullarını karşılayamadığından, kripto borsaları dijital hizmet vergisini ödemekten muaf tutulamaz. Kripto sektörünün temsilcisi CryptoUK bir rapor incelemesi yaparak kripto borsalarını dijital hizmet vergisine dahil edilmesine tepki gösterdi. Temsilci, borsalar yerine tüccarların ve yatırımcıların vergi yükünü üstlenmesi gerektiğini söyledi.

Cryptocurrency investors could 'lose all their money,' UK regulator warns as Bitcoin price drops from all-time high | Currency News | Financial and Business News | Markets Insider

Kurumun yönetici direktörü Ian Taylor, çoğu düzenleyicinin kripto sektörünü hisse senetleri gibi diğer finansal araçlardan farklı olarak görmeye devam etmesi nedeniyle sektöre adaletsiz davranıldığını iddia etti. Bir dizi düzenleyici gözetimde hedef alınmasının sektöre bir başka büyük darbe olduğuna dikkat çekti. Özellikle, İngiltere’nin Mali Davranış Otoritesi kısa süre önce ülkede kripto borsalarının geçmeye başlayacağı bir lisanslama sistemi duyurdu.

Yılın başından bu yana FCA, diğer düzenlemelerin yanı sıra ülkedeki tüm kripto para borsalarını ‘Kara Para Aklamayı Önleme’ kontrollerine tabi tuttu. Bütün bunlar, kurumun ülke genelinde kripto türevlerini yasakladığı eleştirilerinin ardından geldi. Temmuz ayında FCA, 100’den fazla kripto borsasını içeren bir liste yayınladı ve tüccarları ülkede usulüne uygun şekilde kayıtlı olmadıkları için uyardı. Nisan ayında HRMC, kripto tüccarlarını vergiden kaçmaya çalışırken tutacak bir düzenleme üzerinde çalışıyordu. Kuruluş daha önce tüm kripto borsalarından 19 Ağustos’tan bu yana müşterilerin işlem ve bekletme ayrıntılarını göndermelerini istedi. Birleşik Krallık geçen hafta kripto para Floki Inu’yu incelemeye almıştı.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin