featured

Korsan yazılımdaki madencilere karşı dikkatli olmak gerekiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Siber güvenlik firması Kaspersky Lab korsan yazılımlara karşı uyarıda bulundu; yazılımlar, siber suçlular tarafından kripto para birimlerini çalmak için kullanılabiliyor..

Kaspersky, yaptığı açıklamada, siber suçluların kripto para birimleri üretmek için kullanılan programların içine sızılabildiğini söyledi.

Kaspersky açıklamada:

“Uzmanlar ayrıca, bazı madencilerin, kullanıcının cüzdan numarasını uzaktan değiştirmesine izin veren özel bir özellik bulunduğunu keşfetti. Bu, suçluların herhangi bir zamanda kripto para için bir başka hedef belirleyebilecekleri ve kazançlarını, cüzdanlar arasında dağıtarak veya kurbanın bilgisayarını başka bir maden havuzunda çalıştırarak idare edebileceği anlamına geliyor.” diyor.

Ancak şirketin Malware Analisti Alexander Kolesnikov’a göre, programın çok fazla kaynak gerektirmesi ve zaman alıcı bir operasyon olması nedeniyle daha yüksek elektrik faturalarından zarar görebilirler.

Elektrik Faturasına Kötü Yansıyabilir

Kolesnikov:

“Madencilik yazılımı cihazın genel olarak kullanıcı deneyimini kaçınılmaz olarak etkileyen sistem performansını düşürür. Kişinin elektrik faturası artar. Bu dolandırıcılığa maruz kalmaktan küçük bir sonuç ama yine de hoş olmayan bir durum.” dedi.

Bir madencilik ağının parçası olmaktan kaçınmak için Kaspersky, halka sadece yasal yazılımları indirmesini ve güvenilir bir güvenlik sistemi kurmasını tavsiye ediyor.

GMA

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin