Kazakistan kripto para madenciliğine vergi getirmeye hazırlanıyor
Kazakistan kripto para madenciliğine vergi getirmeye hazırlanıyor

Kazakistan kripto para madenciliğinin yeni evi olmaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kazakistan, önümüzdeki üç yıl içinde kripto para sektörü ve madenciliğe yatırım yaparak 300 milyar tenge (738,4 milyon dolar) yatırım çekmeyi planlıyor.

Kazakistan kripto para sektöründen üç yıl içinde 738 milyon dolar çekecek

Astana Times tarafından yayımlanan habere göre; Kazakistan Dijital Gelişim, Yenilik, Havacılık ve Uzay Sanayi Bakanı Askar Zhumagaliyev, Kazakistan’ın önümüzdeki üç yıl içinde kripto paralardan ve kripto madenciliği yatırımlarından 738,4 milyon dolar yatırım çekmeyi planladıklarını açıkladı.

Bakan, Kazak Parlamentosu’nun üst meclisi olan Senato’ya 11 Haziran genel oturumunda hitap ederken planı açıkladığı öğrenildi. Milletvekilleri de kripto düzenlemeye ilişkin mevcut kanunu görüştü.

Yasa madenciliği yasaklamıyor

Teklif edilen yasa tasarısı, teminatsız kripto varlıklarının sorununu ve dolaşımını kategorik olarak yasaklıyor. Fakat tek bir istisna var: “Yasalar aksini öngörmedikçe.” Parlamentoda tartışılan taslak, dijital madenciliği yasaklamıyor zira girişimci bir faaliyet olarak görmüyor.

Parlamentoya hitap eden Zhumagaliyev, kripto madenciliğinin ülkede birçok kişi tarafından kullanılabilir hale geldiğini ve büyük bir potansiyelin bulunduğunu söyledi. Bakan önümüzdeki üç yıl içinde kripto para yatırımları ve genel olarak kripto madenciliğinin daha da geliştirilmesi olarak 738 milyon dolar daha beklediklerini söyledi.

Şimdiden 200 milyon doların üstünde yatırım geldi

Bakan; ABD, İsveç ve Güney Kore gibi diğer ülkelerin deneyimlerini incelediklerini söylerken kripto para madenciliği gibi faaliyetlerin ülkedeki günlük yaşamların bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi. Kazakistan’da 14 dijital çiftlik var ve bunlara bağlanabilecek enerji kaynaklarının yakınında inşa ediliyorlar.

Bakana göre bu çiftlikler ülkeye 201,7 milyon dolar yatırım getirdiler. Kripto çiftliklerinin çoğu, ülkenin kuzey bölgelerinde, Pavlodar ve Doğu Kazakistan ile Uralsk’ta bulunuyor. Dünyadaki birçok ülke şu anda ulusal dijital para birimleri üzerinde çalışıyor.

Bu arada Bitcoin balina sayısı 2017’deki 20.000 dolarlık zirveyle aynı seviyeye geldi. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin