Bitcoin fiyatı zirveden sonra sürekli düştü
Bitcoin fiyatı zirveden sonra sürekli düştü

Kaybetme seanslarından sonra Bitcoin fiyatı daha da kötüleşecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto piyasası trendi tersine çevirmeye çalışırken analistler yatırımcılara Bitcoin fiyatı ve piyasa durumunu ailesel aktivitelerde tartışmaktan kaçınmaları konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Bitcoin fiyatı zirveden sonra sürekli düştü

Geçen yılın yeni yıl arifesinde, Bitcoin muazzam yükselişinin başındaydı. Coinbase gibi borsalar her gün müşteri portföyünü genişletiyordu ve Bitcoin bir ay sonra 20.000 dolarlık bir zirveye ulaştı. Her şey çok güzeldi ve Bitcoin’e erken yatırım yapan insanlar, muhtemelen kendilerine karşı olan yakınlarına “Ben söylemiştim” diyordu.

Ancak bu sezon işler tersine döndü. Bitcoin fiyatları bu yılın Ocak ayı başında düşmeye başladı ve düşüş devam etti. Aslında, bu Kasım -kriptoların buna uygun olarak geri çekildiği bilinen bir ay- kriptonun babası, 6.500 dolarlık son tahmin edilen taban fiyatından (ve daha az etkileyici fiyat) daha da fazla aşağı inerek 2.000 dolar daha değer kaybetti.

Bütün kazançlar kaybedildi

Yazım zamanında, Bitcoin 4.500 doların üzerinde işlem görüyor. Bu çok çirkin, iğrenç… Ve düpedüz korkutucu. İnsanlar ne kadar çok kaybetti? Bitcoin başarısız oldu ve sahip olduğu her türlü ilgiyi hak etmeyen bir yatırım mıydı?

Bunlar muhtemelen yatırımcıların akıllarından geçen sorulardan sadece birkaçıdır ve bazı endüstri uzmanları, Bitcoin ve onun kriptolu meslektaşlarının bu yılki yılbaşı partilerinde kaçınılması gereken şeylerin olacağına inanıyor. Örneğin Zoe Financial Inc.’in CEO’su, konuya yönelik şunları söyledi:

Geçen yıl, insanlar Bitcoin’e nasıl sahip olduklarını gösteriyorlardı. Tahminimce bu yıl ise kimse onu gündeme getirmeyecek.

İşler kötüye gidecek mi?

İşlerin kötüye gideceği yönündeki bir duygu, Channel Islands’da bulunan Bletchley Park Asset Management’ın baş yatırım görevlisi Lewis Fellas tarafından da dile getirildi. Lewis Fellas, Bitcoin konusunun bu tatil mevsiminde tamamen suskunluğa bürüneceğini söylemekle kalmıyor, ayrıca en kötüsünün henüz gelmediğini de ileri sürerek şu açıklamaları yapıyor:

Şu anda büyük bir kapitülasyon var. En kötüsünün bittiğini düşünmüyorum. Bu yıl mücadele ettiğimiz yer pazarın istikrarlı olmasıydı, ancak çok keskin bir şok yaşadık. Merdivenlerden yukarı ağır ağır çıktık ama aşağıya asansörle iniyoruz.

Bitcoin fiyatının düşmesi, geçtiğimiz Perşembe günü meydana gelen son Bitcoin Cash hard forkundan kısmende olsa kaynaklanmış gibi görünüyor. Buna ek olarak, Tether ve Bitfinex, geçtiğimiz Aralık ayındaki pik döneminde potansiyel olarak Bitcoin fiyatını manipüle ettiği iddiasıyla Adalet Bakanlığı tarafından araştırılıyor.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin