Kaspersky Labs yeni Bitcoin ve kripto para raporunu yayınladı
Kaspersky Labs yeni Bitcoin ve kripto para raporunu yayınladı

Kaspersky Labs yeni Bitcoin ve kripto para raporunu yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kaspersky Labs’in raporları, Bitcoin ve kripto para birimi için faydalı. Bu verilerle şirketler bu bilgileri yatırımcılar için daha olumlu bir ortam oluşturmak için kullanabiliyor. Kaspersky Lab, Ekim ve Kasım 2018’deki verilere dayanarak Bitcoin ve kripto piyasası hakkında bir rapor yayınladı.

Dünyadaki insanların %19’unun Bitcoin ve kripto para sahibi

Kaspersky Lab, Moskova’da bir siber güvenlik firmasıdı ve 17 Haziran tarihinde yeni raporunu yayınladı. Ankette Bu yeni araştırma dünyada insanların %19’unun Bitcoin ve kripto para sahibi olduğunu ortaya koydu. Anket, geçen yıl Ekim ve Kasım aylarını dikkate aldı ve 22 ülkedeki 13.434 kişiden yanıt aldı. Raporda, dünyanın geri kalanı -%81- hiç bir zaman Bitcoin ve kripto para birimini satın almadı. Bununla birlikte, daha ilginç bir şekilde, kripto para birimlerinin nasıl çalıştığını bildiğini ve “tam olarak anladığını” iddia edenler yanıt verenlerin sadece %10’unu oluşturuyor.

Ankete göre, kripto paraların küresel kripto para birimi yatırımcıları tarafından kullanılmamasının ana sebeplerinden biri dalgalanmalardan kaynaklanıyor. Bu yatırımcılar kripto para birimleri kullanmaya istekli olmadan önce, insanların %31’inin bu nedeni ana nedenleri olarak belirttiklerini göz önünde bulundurarak pazarın daha istikrarlı olması gerektiği açık. Diğer nedenler arasında, bu yatırımcıların ayı piyasası boyunca yaşadıkları para kaybının yanı sıra, kripto para biriminin artık kârlı bir pazar olmadığını düşünen diğer tüketiciler var. Bu faktörlerin her ikisi de ilgili cevapların %23’ünü aldı.

İnsanlar neden kripto paraları kullanmıyor?

Gerçek dünyadaki varlıklarla desteklenmemesi, kripto para biriminin kullanılmamasının diğer bir nedeni olarak oyların yaklaşık %22’sini aldı. Hack’ler ve sahtekarlık açıkları, kripto para birimlerine katılmama nedenlerinden çok uzak olsalar da sırasıyla %19 ve %15 oranlarını oluşturdular.

Kaspersky’nin ekibi, birçok insanın kripto para biriminin nasıl çalıştığını tam olarak anlamadığını anladığından benimsemenin kripto para birimi için yavaşlatıldığını belirten bir basın açıklaması yaptı. Kaspersky’nin ticarileşmesinin başı olan Vitaly Mzokov, kripto bazlı şirketlere yaklaşma şeklini şöyle belirtti:

Kripto işletmelerini, müşterilerin yatırımlarını koruyabileceklerini göstermek için kendilerini etkin bir şekilde organize etmeleri için teşvik ediyoruz.

Kaspersky Labs tarafından yayınlanmayan başka bir ankette, sonuçlar ABD’deki kripto para birimi sahiplerinin neredeyse %12’sinin uzun vadeli Bitcoin yatırımcısı olduğunu ortaya çıkardı.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin