Kaspersky Lab uyardı.
Kaspersky Lab uyardı.

Kaspersky Lab uyardı: Sadece bu sene 21 bin ETH çalındı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kaspersky Lab güvenlik uzmanları, geçtiğimiz yıl 10 milyon değerindeki 21 bin Ethereum’un sosyal mühendislik yoluyla çalındığını açıkladı.

Kaspersky Lab: “Sadece bizim sistemimizde 100 bin uyarı aldık.”

9 Temmuz tarihli bir rapora göre, siber suçlular 2018 yılında kripto paralarla bağlantılı olarak güvenlik yazılımı üzerinde 100 bin adet alarmın çalışmasına sebep oldu.

Kaspersky Lab, dolandırıcıların ICO’larla ilgilenen yatırımcıları tercih ettiği, sahte web siteleri ve kurbanlarını kandırmaya yönelik bir e-cüzdan numarası içeren e-postaları kullanma eğiliminde olduğunu belirtti.

İyi bilinen ICO’lar kullanılıyor

Raporda  saldırıların iyi bilinen ICO projelerinden yararlandığı da açıklanıyor. Örnek vermek gerekirse dolandırıcılar yalnızca The Switcheo ICO’su aracığıyla, yalnızca bir fake Twitter hesabı kullanarak 25 bin dolardan fazla değere sahip kripto para soygunu gerçekleştirdiler.

Bir başka popüler yöntemde ise suçlular, kurbanlarından belli bir miktar kripto para istiyor ve bunun karşılığıda daha yüksek bir meblağ ödeyeceklerini söylüyorlar.

Elon Musk bile taklit ediliyor

Dolandırıcıların bazıları Elon Musk ve Telegram kurucusu Pavel Durov gibi tanınmış kişileri taklit etmeye bile başlamış durumda.

Kaspersky Labs geçtiğimiz yıl 21.000’den fazla ETH’nin çalındığını iddia ediyor. Bu sayının, klasik kimlik avı saldırılarını veya her mağdur için bireysel adreslerin oluşturulmasını içeren örnekleri haricinde olduğunu belirtmekte fayda var.

Sizin karşılaştığınız dolandırıcılık girişimleri var mı? Yorumlarda bizimle paylaşın.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

ABD hükümeti kripto dolandırıcılığı için bir görev gücü kurdu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin