Bir ülke daha sıkı Bitcoin düzenlemelerini uygulamaya koydu
Bir ülke daha sıkı Bitcoin düzenlemelerini uygulamaya koydu

Forbes açıkladı: Kanadalılar Bitcoin ve kripto paralara nasıl bakıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada Merkez Bankası tarafından yürütülen yakın tarihli bir araştırmaya göre Kanadalılar Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinden giderek daha fazla haberdar, ancak kripto paraları almak veya tutmakla ilgilenmiyorlar.

Kanadalılar Bitcoin nedir biliyor, ancak ilgilenmiyorlar

Forbes raporuna göre, anket 2500 Kanadalıdan veri alınarak gerçekleştirildi ve Bitcoin Omnibus Anketi olarak adlandırıldı. Anket, Bitcoin’in fiyatı geçen yıl 2018 başında geri çekilmeden önce 19.000 dolara kadar yükseldiğinde, fiyat artışları gerçekleştirildi.

2016 yılında kripto para sahipleri tüm kanada nüfusunun %2,9’unu oluşturuyordu. 2017 yılında bu sayı %5’e yükseldi, ancak Kanada’daki insanların %85’i, geçtiğimiz yılın sonunda Bitcoin hakkında bilgi sahibi olduğundan bu sayı oldukça düşük. Bu oran göz önüne alındığında, Bitcoin farkındalığının Kanada’da %100’e ulaşabileceğine inanmak gerçekçi görünmüyor.

Veriler her geçen yıla göre çok değişken

Zaman içinde meydana gelen değişiklikler bakımından, Quebec farkındalığın en büyük artışını gördü. Raporda yazılana göre, 2016 yılında %49’dan 2017’de %77’ye yükseldiği belirtiliyor. Kadınlar arasındaki farkındalık 2017 yılında 26 puan artarak %80’e yükseldi. Farkındalık, tüm yaş gruplarında artış gösterdi, 2016’da %62’den %68’e, 2017’de %83’e %89’a çıktı. Farkındalıktaki demografik eğilimler yıl boyunca tutarlı kaldı. Örneğin, erkekler kadınlara göre fark edilir derecede daha farkındaydı (2017’de %91’e karşılık %80; 2016’da %75’e karşılık %54).

Anketten elde edilen en büyük bilgi, insanların şu anda Bitcoin’e yatırım yapmalarındaki ana sebebin, fiyatın artacağını ümit etmeleri. Bu oran  geçen sene %12’den %58’e yükseldi. 2016 yılında, madeni paraya sahip olmanın asıl nedeni, katılımcıların% 36’sını oluşturan işlem niteliğindeydi.

Tüm bunlar, Kanadalıların, dünyadaki diğer insanlar arasında, coinleri tamamen ekonomik bir araç olarak tuttukları ve parayı satın almak, satmak veya ticaret yapmak için kullanmadıklarını gösteriyor. Bitcoin’in topluca benimsenmemesinin nedenlerinden biri, cüzdanlarda duran paraların değerini veya kullanılabilirliğini arttırmadığı yönünde.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

ABD hükümeti kripto dolandırıcılığı için bir görev gücü kurdu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin