Kanada Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, Bitcoin hakkında çok sert konuştu: “Geleceğin parası olamaz”
Kanada Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, Bitcoin hakkında çok sert konuştu: “Geleceğin parası olamaz”

Kanada Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, Bitcoin hakkında çok sert konuştu: “Geleceğin parası olamaz”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kanada Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, mevcut Bitcoin boğa yürüyüşünü “spekülatif bir çılgınlık” olarak nitelendirdi. Tanınmış yönetici, kripto para birimlerinin “ödeme yöntemleri olarak derinden kusurlu” olduğunu söyledi.

“Son Bitcoin rallisi spekülatif bir çılgınlık gibi”

Kanada Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Timothy Lane bugün yaptığı konuşmada, “Fiyatlarındaki son artış bir trendden çok spekülatif bir çılgınlığa benziyor.” dedi.

“Bu giderek artan dijital ekonomide bile, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin geleceğin parası olma konusunda makul bir iddiası yok. Kripto paralar yalnızca anonimliğin diğer tüm özelliklerin önüne geçtiği kara para aklama gibi yasa dışı işlemler için iyidir.”

Kripto paraların suçu finanse etmek için kullanılabileceği doğru olsa da, Bitcoin gibi kripto para birimlerinde yapılan işlemler, halka açık bir deftere kaydedildiği ve adresler kişisel olarak tanımlanabilir bilgilerle ilişkilendirilebildiği için anonim değildir. Ayrıca Blockchain araştırma firması Chainalysis’e göre, 2019’da tüm kripto paraların sadece %0,34’ü suç için kullanılıyordu. Ancak kripto fidye yazılımı geçen yıl %311 arttı.

“Kripto paraların satın alma gücü istikrarsız.”

Ancak Lane, dijital para birimlerinin pek de harika olduğunu düşünmüyor. Lane’e göre bu paralar “maliyetli doğrulama yöntemlerine güveniyorlar ve satın alma güçleri son derece istikrarsız.” Bitcoin işlem ücretleri dün, kayıtlardaki en yüksek ücretlerden biri olan 25 dolara ulaştı.

Bitcoin’in fiyatının geçen Mart ayına göre yaklaşık 10 kat artarak 46.000 dolarlık en yüksek seviyelere ulaştığı son boğa koşusu hakkında Lane, fiyat çılgınlığının spekülasyondan bile öte olduğunu çünkü “yüksek profilli bir tweet’in dahi ani bir sıçramayı tetiklemek için yeterli” olduğunu belirtti.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın tweetleri Bitcoin’in fiyatını artırdı. Musk, 29 Ocak’ta Twitter biyografisini “#Bitcoin” olarak değiştirdiğinde BTC fiyatını yarım saatte yaklaşık 32.000 dolardan 36.000 dolara yükseltti. Daha sonra Musk’ın sahibi olduğu araba şirketi Tesla, Bitcoin’e 1,5 milyar dolar yatırım yaptığını açıkladı ve Bitcoin 46.000 dolara fırladı.

Kanada’nın dijital para çalışmaları yıllardır sürüyor

Lane’in, Kanada Merkez Bankası araştırmalarının iyi görünmesi için bu tür eleştiriler yaptığına dair iddialar söz konusu. Kanada Bankası, ilham alan, ancak hiçbir şekilde Blockchain teknolojisine dayanmayan, devlete ait bir dijital para birimi olan Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni araştırmak için yedi yıldan fazla zaman harcadı.

Kendisi gazetecilere, “O alandaki en önde gelenlerden biriyiz. Sorunların analizi ve teknolojinin keşfi konusunda önde gelen merkez bankaları arasındayız.” dedi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin