Kanada, düzenleme, bitcoin, kripto para, kripto para haberleri
Kanada kripto para

Kanada kripto para birimlerine düzenleme getirebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada hükümeti kripto dünyasındaki sayısız olasılıkları nasıl düzenleyeceğini araştırıyor. Pazartesi toplanan komitede bu konu ele alındı.

Kanada’nın 2014 Suç ve Terörist Finansman Yasası (PCMLTF) gelirlerinde yapılan değişiklikler ile kripto para birimleri kullanan işletmelerin, Kanada’nın mali istihbarat birimi FINTRAC’a kayıt olmasını gerektiren mevzuatta değişiklikler yaptı. Değişiklikler, bankaların FINTRAC’a kayıtlı olmayan kuruluşlarla iş yapmasını da yasaklıyor. PCMLTF’nin bu kısmı sıkı bir şekilde uygulanmamış olsa da, yakında değişecek.

Kanada meclisindeki muhalifler düzenlemeye karşı çıkıyor

Güncellenen mevzuata muhalif olanlar, herhangi bir yönetmeliğin yeniliği kısıtlayacağından endişe ediyorlar. Örneğin ABD’de Coinbase, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, Emtialar ve Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ve Federal Ticaret Komisyonu’nun geniş kapsamlı yasal kontrolleri uygulama arzusunu ifade ettikten sonra operasyonlarını yavaşlatmıştı.

Geçen Pazartesi günü finansı denetleyen parlamento komitesinde bu konu tartışıldı ve kripto para danışmanlık şirketi L’Académie Bitcoin’in kurucusu ve kripto para uzmanı olan Jonathan Hamel bir konuşma yaptı.

Hamel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

10 yıllık organik büyüme ve kurumsal kabulden sonra, hala düzenleyicilerden Bitcoin’e karşı çok fazla inceleme ve şüphe görüyoruz. Bir noktada, finansal ortamın bir parçası olduğunu kabul etmeli ve devam etmeliyiz.

Geçen Pazartesi günü başlayan komisyon tartışması henüz sonuca ulaşmadı. Avam kamarasına nihai bir rapor sunulduğunda kamu denetimi için herhangi bir düzenleme de mevcut hale gelecek.

Coingeek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin