Kanada
Kanada ’nın en büyük bankası kripto para ticaret platformu için araştırmalara başladı

Kanada Finans Komitesi, kara para aklamayı önlemek için yeni bir kripto düzenlemesi önerdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada Finans Komitesi geçtiğimiz günlerde her beş yılda bir gerçekleştirdiği Kara Para Aklama ve Terörist Finansman Yasası (PCMLTFA) ile ilgili bir inceleme yaptı. İnceleme sonrasında kripto para yasalarının düzenlenmesine ilişkin yeni bir öneri öne sürüldü.

İPolitics.ca’ya göre finansal danışman IJW & Co. ve hukuk firması Durand Morisseau LLP tarafından kripto düzenlemesini öneren uzun bir rapor hazırlanıyor. Bir dereceye kadar denetleyici gözetimin yokluğunda, kripto para işlemlerinin, taraflarca büyük miktarlarda zenginlikleri sınırların ötesine hızlı bir şekilde taşımak için kullanılabileceği vurgulandı.

Kanada Finans Komitesi, New york modelini örnek alabilir

Yeni düzenlemeler, New York’taki BitLicense’a benzer bir yapıda olabilir. Fiat para birimi ile ilgilenen kripto para borsalarının özellikle yeni tekliflerden etkilenmesi muhtemel gözüküyor. İşletmeler bu nedenle, PCMLTFA’ya uygun katı mali raporlama kurallarına uymalıdır.

Kanada makamları ayrıca işlemleri daha dikkatli bir şekilde takip edebilmek ve mali yasaların hacklemelerini veya ihlallerini önlemek için kripto para cüzdanlarına da bir düzenleme getirebilir. İncelemenin 120 gün içinde sonuçlanması bekleniyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin