Aave Fiyat Analizi: AAVE 345 doların üzerine çıkacak mı?
Aave Fiyat Analizi: AAVE 345 doların üzerine çıkacak mı?

Justin Sun, AAVE kredi havuzundan yüklü miktarda kripto çekti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tron kurucusu Justin Sun, DeFi protokolü Aave kredi havuzlarından yüklü miktarda likidite çekti. Bu likidite çekimi ağda güvenlik açığı olduğu yönündeki suçlamaların sonucunda gerçekleştirilmiş olabilir.

Tron kurucusu Justin Sun, blockchain verilerine göre DeFi protokolü Aave’nin borç verme havuzlarından milyarlarca dolar değerinde kripto para çekti. Sonuç olarak, bu, platformdan önemli miktarda likiditeyi kaldırarak çok daha yüksek faiz oranlarını tetiklemiş oldu.

Likidite çekimi, Yearn topluluğunun üyeleri ile Aave topluluğu arasındaki son tweetlere ilişkin endişelerin bir sonucu gerçekleşmiş olabilir. Twitter’da Yearn topluluğunun üyeleri, Aave’in potansiyel bir saldırıya karşı savunmasız olabildiği yönünde bir imada bulundu.

Yearn’ın kurucusu Andre Cronje Cuma günü erken saatlerde, Çarşamba günü Cream Finance‘i etkileyen ve 130 milyon dolarlık tokenin çalınmasıyla sonuçlanan saldırıdan sonra  “Aave aynı istismara karşı savunmasız” diye tweet attı.

Yearn çekirdek geliştiricisi Banteg’i tweetinde şunları dedi:

“Belki 11 rakamlı bir güvenlik açığı üzerindeyken diğer projelere kötü söz söylemeyin.”

Banteg daha sonra, istismarın çok özel likidite gereksinimlerine sahip olduğuna inandığını ve geçmişte 160 gün boyunca mümkün olduğunu ancak şimdi geçerli olmadığını belirtti.

Açıklamaların ve bunun sonucunda ortaya çıkan söylentilerin ardından, Aave’nin kurucusu Stani Kulechov, kripto topluluğunun birbirine bağlı kalması gerektiğini açıkladı. Kurucu ortak topluluğa birlikte çalışmaları gerektiğini ve destek içinde kazanmaya devam etmeleri gerektiğini ifade etti.

Aave bir önlem almayı düşünüyor

Twitter tartışmasının ardından Aave, xSUSHI’nin Aave protokolünde teminat olarak kullanılmasıyla ilgili olası saldırıya karşı endişe duyduklarını kabul etti. Bunun Yearn geliştiricilerinin bahsettiği güvenlik açığıyla aynı olup olmadığı ise henüz belli değil.

Aave, herhangi bir saldırı olursa eğer saldırganın para kaybedeceğini gösteren simülasyonlar çalıştırdığını iddia ediyor. Buna rağmen, Aave bir önlem olarak xSUSHI ile ilgili işlevleri devre dışı bırakmak için yapılmış bir öneriyi vurguladı. Aave token sahipleri ise şu anda yönetim platformu aracılığıyla teklife oy verebilir.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin