Brian Kelly:  “2019 Bitcoin için bir dönüm noktası olacak.”
Brian Kelly:  “2019 Bitcoin için bir dönüm noktası olacak.”

JPMorgan analistinden Bitcoin piyasası yorumu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JPMorgan analisti Bitcoin ve piyasaya yönelik açıklama yaptı. Panigirtzoglou, 2017 yılının sonlarında Bitcoin fiyatlarındaki bir artışa bağlı olarak pazar yapısının büyük ölçüde değiştiğini belirttti. Panigirtzoglou Şubat ayında yaptığı açıklamada, düşen kurumsal yatırımcıların ilgisinin geçici olduğunu söyledi.

JPMorgan analisti Bitcoin vadeli piyasasına yönelik açıklama yaptı

JPMorgan tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, kurumsal yatırımcılar Bitcoin’in pazar yapısını önemli ölçüde etkiliyor.  Bu açıklama kendi içinde, yatırım bankası tarafından önceki ifadelere aykırı. Ancak, aynı banka birkaç ay önce bir dijital varlık başlatıldığını duyurdu; Bankacılık devinden beklenmeyen bir hareket.

Nikolaos Panigirtzoglou, Cuma günü diğer JPMorgan stratejisti ile işbirliği içinde, kripto varlık yöneticisi Bitwise Blockchain Transparency Institute ile olan işbirliğinin bulgularını dikkate alan bir rapor yayınladı. Bitwise raporunda tüm Bitcoin işlem hacminin %95’inin “sahte veya ekonomik olmayan” olduğunu söyledi. Piyasada daha üst sıralarda yer almak için hacimler borsalar tarafından şişiriliyor.

“Bitcoin ticaretine finansal kurumların katılımı soluyor gibi görünüyor.”

Panigirtzoglou, vadeli işlem piyasası ve Bitwise raporuyla ilgili yorumunda şunları belirtti:

… Listelenen vadeli işlem piyasasının önemi önemli ölçüde anlaşılmadı. Bitwise tarafından yayınlanan raporda, Bitcoin vadeli işlem hacimlerinin Nisan/Mayıs aylarında keskin bir şekilde arttığı ve bunun önemli bir gelişme olduğu belirtildi. Alım satım hacimlerinin kripto para birimi borsaları ile abartılması ve listelenen vadeli işlemlerin öneminin anlaşılmaması, 2017 yılına kıyasla piyasa yapısının büyük olasılıkla değiştiğini gösteriyor.

Panigirtzoglou, Aralık ayında Bitcoin’in 3.200 doların altında işlem göreceğini belirtti. Panigirtzoglou, vadeli işlem piyasasına yönelik şunları belirtti:

Bitcoin ticaretine finansal kurumların katılımı soluyor gibi görünüyor. Vadeli işlem piyasalarında ve ortalama hacimlerde kilit akış ölçümleri çarpıcı bir şekilde aşağı düştü.

“Bitcoin piyasası yeni bir pazardı ve bir baloncuk aşamasından geçti.”

Şubat ayındaki CNBC’deki bir başka röportajda Panigirtzoglou, azalan kurumsal yatırımcıların ilgisinin geçici olduğunu söyledi:

Şu anda kripto para birimi piyasasında gördüğümüz istikrar, gelecekte kurumsal yatırımcıların daha fazla katılımına zemin hazırlıyor. Kripto para piyasası yeni bir pazardı ve bir baloncuk aşamasından geçti.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin