JPMorgan uzun vadeli Bitcoin tahmini heyecanlandırdı
JPMorgan uzun vadeli Bitcoin tahmini heyecanlandırdı

JP Morgan kripto para stratejisini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

JP Morgan, kripto paralar konusunda artık ciddi olarak bir aksiyon almaya hazırlanıyor. Bu bağlamda 18 Mayıs’ta şirket adına bir kripto para stratejisi oluşturmak için Londra merkezli fintech başkanı olarak Oliver Harris göreve getirildi.

Business Insider Australia’ya göre, kripto para birimi stratejisini çizen Harris, banka için kripto varlık stratejisinin başına geçecek. Geçtiğimiz iki yıl boyunca Harris, JP Morgan’ın yeni finans teknolojisi girişimlerini araştırma ve ortaklığa odaklanan “In-Residence” programında çalıştı. Şimdi JP Morgan, Umar Farooq’taki Blockchain girişimlerinin başkanı olarak görev yapacak.

JP Morgan’ın CEO’su Jamie Dimon, daha önce Eylül 2017’de kripto para endüstrisini ve Bitcoin hakkında oldukça olumsuz ifadeler kullanmıştı. Fakat Aralık 2017’de CNBC’ye verdiği röportajda ise, kripto paraların doğru şekilde kontrol edilip, düzenlenmesi durumunda, kullanımı konusunda açık fikirli olduğundan bahsetmişti.  Verdiği bu arka arkaya demeçlerden sonra ise bir İsveçli firma Jamie Dimon’un pazarı kötüye kullanmak istediğini iddia etti ve JP Morgan CEO’sunun pazarları sallamaya çalıştığını ileri sürdü.

Finans kurumları bir zamanlar yorgun olarak gördükleri ve etkisinden emin olmadıkları kripto para piyasası için artık teknolojinin çeşitli kullanımlarını araştırıyor. Thomson Reuters’e göre, beş finans şirketinden biri 2018’de kripto paralarla ilgilenmeyi planlıyor. Bu firmalar da önümüzdeki altı ay içinde pazara girmeyi düşünüyor.

JP Morgan kripto ve Blockchain sektöründe daha da derinleşmek istiyor

Financial News, Harris’in kişisel LinkedIn profilinde görülen yeni rolüyle ilgili haberleri de yayınladı. Harris’in kripto-varlık stratejisinin başı olarak oynadığı yeni rol, JP Morgan’ın yeni kripto para projelerini tanımlamayı ve yönlendirmeyi içerecek. Ayrıca, kripto para saklama hizmetlerini analiz edecek ve JP Morgan’ın ödeme sistemlerinde Blockchain teknolojisinden nasıl yararlanabileceğini değerlendirecek. Harris’in ayrıca, JP Morgan’ın Blockchain Mükemmellik Merkezi’ne yönelik programında Christine Moy ile yakın bir şekilde çalışacağı da bildirildi.

Fortune ise, JP Morgan’ın zaten son iki yıldır Bitcoin‘in kullandığı teknoloji olan Blockchain’i denediğini bildirdi. JP Morgan’ın deneylerinden biri ise, kurumsal kullanıma hazır dağıtılmış defter ve sözleşme platformu olan Quorum’un meydana gelmesini sağladı. Bloomberg ayrıca, bankacılık şirketinin Quorum’ı bağımsız bir kurum olarak kabul ettiğini de bildirdi.

JP Morgan’ın Goldman Sachs gibi kripto para ticareti yapıp yapmayacağı belirsizliğini koruyor

JP Morgan’ın Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Müdürü CNBC’de verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

Bu piyasa ile ilgileniyoruz. Hiç şüphem yok ki, öyle ya da böyle gelecekte de teknoloji bir rol oynayacak. Bitcoin’in geleceğini temizlemek gerekirse, yapabilir miyiz? Evet. Henüz yapabildi mi? Yok hayır.

Finans endüstrisi Kripto para piyasalarına girmenin yollarını araştırıyor

JP Morgan, kripto para ve Blockchain endüstrisine girmesine rağmen, bunu yapan ilk büyük banka değil. Goldman Sachs, Bitcoin ve diğer kripto paralara odaklanmış bir alım satım masası bile kuruyor. Bankanın amacı ise, yılın ortalarında yani 2018 Haziran’ında ticarete başlamaktır. Banka, Bloomberg’e dijital para birimlerinde müşteri ilgisine karşılık olarak, onlara en iyi hizmeti nasıl sunacağımızı araştırdıklarını iletti.

Thomson Reuters’in yeni içerik girişimlerinin direktörü Sam Chadwick, finansal kurumların yüzde 20’sinin 2018’de kripto varlıklar ile ilgilenmeyi planlamasından büyük ölçüde şaşkınlığa uğradığını ifade etti. Adı geçen finans kurumların 2017’de kripto paralar ile hiçbir ilgileri yoktu ancak bunun yerine yalnızca Blockchain teknolojisine ve bu teknolojinin farklı uygulama alanlarına odaklanmışlardı.

btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin