Bitcoin fiyat düşüşü sonunda CME boşluğunu doldurdu ve yükseliş geldi
Bitcoin fiyat düşüşü sonunda CME boşluğunu doldurdu ve yükseliş geldi

JP Morgan, CME’nin yeni Bitcoin opsiyon sözleşmelerine büyük ilgi bekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Aralık 2017’de başlatılan Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri üzerindeki faaliyet geçen yılın sonundan bu yana % 69 arttı. JP Morgan Chase’e göre, dünyanın en büyük türev piyasası olan Chicago Ticaret Borsası’nda (CME) Bitcoin ile ilgili opsiyon sözleşmelerinin pazara sunulması kurumsal yatırımcılardan büyük ilgi görüyor.

New York Menkul Kıymetler Borsası Intercontinental Exchange’i içeren Bakkt konsorsiyumu geçen ay opsiyonlar sunmaya başlasa da, Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki stratejistler, CME, zaten düzenlenmiş borsalarda Bitcoin vadeli işlemlerinde hâkim bir konuma sahip olduğu düşünüldüğünde, bu yeni teklifin bir şeyleri değiştirebileceğini söyledi.

Panigirtzoglou, geçtiğimiz günlerde CME vadeli işlem sözleşmesinin faaliyetinde bir adım artış olduğunu kaydetti ve açık pozisyonların 2018’in sonundan itibaren yüzde 69 oranında arttığını dile getirdi:

Son birkaç gündeki bu alışılmadık derecede güçlü etkinlik, opsiyon sözleşmesinin piyasa katılımcıları arasındaki yüksek beklentiyi yansıtmaktadır.

Yeni Bitcoin sözleşmelerinin sunulması karışık bir geçmişe sahip. Bazen, ICE’nin Eylül ayında yeni vadeli işlem sözleşmesini başlatması gibi, fiyat üzerinde bir etkisi olduğu ortaya çıktı. Ve Aralık 2017’de 19.000 dolar civarında fiyat zirvesi, CME ve Cboe Global Markets’in dünyanın en büyük kripto para biriminde vadeli işlemler başlatmasıyla gerçekleşti.

Ayrı bir gelişmede, Bitcoin’in içsel değeri artıyor, ancak geçen yılın ortasında önemli bir farklılığın ardından piyasa fiyatının altında kaldığını bildirdi. JPMorgan, Bitcoin’e bir meta olarak muamele ederek ve kullanılan hesaplama gücü ve elektrik maliyeti de dâhil olmak üzere marjinal üretim maliyetine bakarak gerçek değeri hesaplar.

Panigirtzoglou, “Piyasa fiyatı zirveden yaklaşık% 40 düşerken, içsel değer yaklaşık yüzde 10 arttı” diye yazdı. Ancak, “boşluk henüz tam olarak kapanmadı ve bazı aşağı yönlü risklerin kaldığını gösteriyor” diye ekledi.

thenational


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin