jp morgan ceo libra
JP Morgan CEO’su Libra hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı

JP Morgan CEO’su Libra hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Facebook’un kripto parası Libra, gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Bazıları onu hevesle beklerken, birçok makam sosyal ağ devi tarafından iddialı kripto projesi hakkında kritik sorular ortaya atıyor. Libra ile ilgili son açıklamalar, JP Morgan Chase’in CEO’su Jamie Dimon tarafından yapıldı. Dimon, Facebook’un Libra para biriminin banka üzerinde kısa vadede bir etkisi olmayacağını belirtti.

James Dimon, teknolojinin yeterince hızlı yayılmadığını düşünüyor

Dimon’a göre, bankacılık işlemlerini kullanmayanlar için uluslararası para birimi olarak kabul edilen bu çabanın beklentileri ne ölçüde karşılayacağını tahmin etmek için çok erken. JP Morgan Chase, son yıllık raporuna göre bireysel mevduat kaleminde ABD’nin en büyük bankası konumda bulunuyor.

Dimon ayrıca, Libra hakkında konuşmaya başlamak için projenin en az 3 yıl çalıştığını görmeleri gerektiğini belirtirken yedi yıldır Blockchain hakkında konuştuklarını ancak çok az şeyin olduğuna da vurgu yaptı.

Dimon ayrıca, yeni çabaların endüstrinin kara para aklama karşıtı standartlarına uygun olması gerektiğini de belirtti. Ayrıca Libra’yı rakip olarak görmediklerini de söyledi. Bu uluslar arası düzeyde çalışması planlanan projeye devletlerin sıkı kontroller getireceğini inandığını da dile getiriyor.

JP Morgan CEO’su düzenleyici engeline vurgu yapıyor

Dimon, önceki röportajlarında, kripto para firmalarının geleneksel bankalarla rekabete girebileceğini belirtmişti. Ancak,  bu teknolojilerin halkın kullanımına getirilme aşamasını uzatacak bazı düzenleyici engellerin olacağını da sözlerine eklemişti.

Bu arada JP Morgan’ın geçen ayki açıklamalarına göre, JPM coin, yılsonuna kadar test sürecini tamamlamayı planlıyor.

Öte yandan, Facebook’un stabil coini Libra, gelecek yıl piyasaya sürülmesi planlanıyordu. Ancak son yapılan açıklamalar bu sürenin uzayabileceği konusunda endişe yarattı. Öyle ki Libra cephesi, düzenleyiciler ile ilgili tüm pürüzler giderilmeden piyasa çıkmayacaklarını açıkladı.

cryptonewsz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin