john mcafee
John McAfee kripto piyasalarını nasıl etkileyebiliyor?

John McAfee kripto piyasalarını nasıl etkileyebiliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Az sayıda kişi, John McAfee’den daha iyi bir hayat yaşamış olabilir. Bir siber güvenlik öncüsünden bir Belize cinayetine ilgi duyan kişiye kadar her şeyi görmüş olabilir. Guatemalan hapishanesinde bulunmuş ve zamanında hem polislerden hem de kartellerden kaçarak ilginç bir yaşam hikayesine sahip bir kişidir.

McAfee aynı zamanda uzun zamandır anti-otoriter görüşüyle ün yapmış bir kişidir. Uyuşturucuyla savaş, serbest piyasa ilkeleri ve gündelik hayattaki hükümet müdahalesine karşı olarak genel bir özgürlüğü savunmasıyla da bilinir.

Hatta 2016 yılında Beyaz Saray’da bir yarışa girdi. Ancak Donald Trump ve Hillary Clinton ile rekabet  aşamasına gelmeden önce Liberal adayı Gary Johnson’a kaybetti. Bu arada son zamanlarda, Liberallerin  kripto para birimi ve Blockchain teknolojisi için muazzam etkili savuncular olduğu görülmektedir.

Attığı twitler aracılığıyla tavsiye ettiği coinler büyük kazanımlar gördü. Bununla birlikte McAfee’nin tavsiye ettiği coinlerin zaman zaman yüzde 100’ün üzerinde kazanç elde ettiği görüldü. McAfee, dünyanın kriptodaki potansiyelini değiştirdiğini savunuyor. Ancak  aynı zamanda Sosyal medyada Blockchain girişimlerin 100 bin doların üzerinde bir maliyeti kendi coinleri ile karşıladıklarını vurguluyor.  Pek çok kişi ise McAfee’yi elde ettiği yüksek karlar ile ilgili suçluyor. Ve sadece bu konuda meraklı olan ve piyasaya yeni girmiş yatırımcılardan yararlandığı konusunda ısrar ediyorlar.

McAfee’nin takipçileri, Blockchain haberleri ve kripto ticareti ipuçları için onu çok sıkı takip ediyorlar ve kendisi de bunun oldukça farkında. McAfee, kendi ifadesiyle  neredeyse bir milyon takipçisinin kripto paraları alıp sattığını ve bunların yaklaşık üçte birinin, tasarruflarının en az yüzde 50’sinin, Bitcoin ve altcoinlere yatırım yaptığını söylüyor.

John McAfee bir şekilde gündemde kalmayı başarıyor

2017’nin sonlarına doğru McAfee, Twitter hesabının saldırıya uğradığını ilettiğinde kendisini bir takım  tartışmaların içinde buldu. McAfee, bazı coinleri öven çeşitli twitlerin kendisine ait olmadığını, hackerlar tarafından bir “pump and dump” amacıyla atıldığını iddia etti.

Aynı zamanda Verge ile bir anlaşmazlık içine de girdi. Verge, McAfee’nin Verge hakkında attığı olumlu twitten 3 hafta sonra, inanılmaz kazanımlar elde etti. Fakat daha sonra, önde gelen bir XVG sahibi onu şantaj yaptığı gerekçesiyle suçladı.

Verge ekibinin, kötü iletişimi ve son başvuru tarihlerini bildirim konusunda eksikleri  yaygın bir şekilde biliniyor. Aynı zamanda Verge, birçok uzmanı coine yönlendirme ve McAfee’nin amaçlarını sorgulama konusunda kötü şöhretli bir topluluğa sahip olmakla tanınıyor.

Geçtiğimiz hafta McAfee’nin kredibilitesi, McAfee tarafından onaylanan bir Blockchain tabanlı e-ticaret şirketi olan Bezop.io tarafından yanlış tanıtılması ile ve yatırımcılarının 25.000’inin hassas kişisel verilerini açığa çıkardığının fark edilmesiyle bir kez daha sarsıldı.

Çılgın bir geçmişe ve tartışmalı eylemleri olmasına rağmen, John Mcafee kripto alanında çok önemli bir aktör olmaya devam ediyor. Sosyal medyada binlerce kişi paylaştığı her şeyi paylaşıyor. Sözleri her gün teknoloji topluluğunda dolaşıyor ve kripto pazarında yeni alıcıların hareketlerini etkilemeye devam ediyor.

zycrypto

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin