Çin ve Japonya, CBDC pilot uygulamaları ile yoluna devam ediyor
Çin ve Japonya, CBDC pilot uygulamaları ile yoluna devam ediyor

Japonya Merkez Bankası Başkanı: CBDC hazırlığı zorunlu ihtiyaç olmadan önce tamamlanmalı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni açıklamalarda, Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda Haruhiko, merkez bankası dijital para birimi deneylerinin 2021 baharında başlayacağını söyledi.

Japonya, merkez bankası dijital para ihracı konusundaki küresel ilgiye ölçülü ama dikkatli bir yaklaşım sergiliyor. Japonya Merkez Bankası yöneticisi Kuroda Haruhiko, 16 Mart’ta yayınlanan son açıklamasında, kurumun duruşunu değiştirmediğini ve halen bir CBDC yayınlamak için somut bir planı olmadığını kaydetti.

Ancak, bu taahhütte bulunmama, CBDC araştırma ve geliştirme cephesinde hiçbir şekilde eylemsizlik anlamına gelmiyor. Ekim 2020’de, Japonya’nın merkez bankası kendi CBDC konsept kanıtı için birkaç test aşamasından ilkini başlatma sözü verdi. Haruhiko şimdi bunların bu baharda başlayacağını doğruluyor.

Başkan, Uluslararası Ödemeler Bankası raporuna göre, küresel olarak merkez bankalarının % 86’sının şu anda CBDC’lerin faydalarını ve dezavantajlarını araştırdığının altını çizdi. Bunların % 60’ı zaten deneysel veya kavram kanıtı geliştirme aşamasında olduğu biliniyor. Haruhiko şunları kaydetti:

Merkez bankaları, yalnızca gelecekte CBDC ihraç etme ihtiyacı ortaya çıktığında CBDC’yi düşünmeye başlamanın uygun bir politika tepkisi olmadığı görüşünü paylaşıyor.

Haruhiko, “Genel ödeme ve ödeme sistemlerinin istikrarını ve verimliliğini sağlama açısından, koşullardaki değişikliklere uygun bir şekilde yanıt vermek için kapsamlı bir şekilde hazırlanmanın önemli olduğunu düşünüyoruz.” Dedi.

Giderek dijitalleşen bir toplumda gerçekleşmekte olan “önemli değişiklikleri” göz önünde bulundurarak, bankanın, merkez bankası para teminindeki olası değişikliklere yönelik çeşitli yaklaşımları dikkatli bir şekilde tartma fırsatını değerlendirdiğinin sinyalini verdi.

Haruhiko, ortaya çıkan bu yaklaşımları “Hizmet Olarak Merkez Bankacılığı” teması altında gruplayacak kadar ileri gitti. Bu eğilimlerle ilgili daha geniş açıklamasında, “Hizmet olarak” tabirinin, kurumsal ve yazılım alanlarındaki önceki gelişmelerden aktarılan, daha geniş anlamda finansta yükselen bir eğilim olduğunu savundu. Bu, ürünlere odaklanan geleneksel bir satış yaklaşımını benimsemek yerine, müşteri talebi üzerine hizmet sağlamaya dayanan iş modelleri oluşturmaya yönelik bir hareket anlamına gelir.

Japonya Merkez Bankası, Ocak 2020’den bu yana BIS ve diğer beş büyük küresel banka ile CBDC araştırmalarında işbirliği yaparak kamu ve özel finans alanındaki yenilikleri yakından takip ediyor. Ayrıca dijital para birimini desteklemek söz konusu olduğunda çevrimdışı kullanılabilirlik gibi konulara dikkat çekiyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!

Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin