japonya,fsa,kripto para borsaları
japonya,fsa,kripto para borsaları

Japonya, kullanıcı güvenliği için denetimi arttırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası Coincheck’in yarım milyar  bir hack vakası sonrasında, Japonya’nın düzenleyicilerinin önümüzdeki günlerde yerinde incelemeler yaparak endüstrideki incelemelerini hızlandırdığı bildirildi.

Japon finansal yayın Nikkei raporuna göre, Finansal Hizmetler Acentesi’nden (FSA) düzenleyiciler, bu hafta başlarında çok sayıda yerli kripto para borsasını  ziyaret etmeye hazırlanacaklarını bildirdi. Raporda yerinde incelemenin; kripto para borsalarının daha güçlü bir siber güvenlik altyapısı ve daha güvenli tüketici koruma önlemleri benimsemesine neden olacağını söylüyor.

Coincheck olayı milad oldu

Coincheck’in, geçtiğimiz ay 300.000 Nem kripto parası hacklenmiş ve dünyanın en büyük kripto para hırsızlığı yaşanmıştı. Coincheck, Japonya’da faaliyet gösteren 32 kripto para borsasından birisidir. Finansal Hizmetler Dairesinin gözetiminde çalışan 16 kayıtlı borsasının arasında değildir.

Japonya, Bitcoin’i yasal bir ödeme yöntemi olarak tanıyan yasayı onayladıktan sonra, yeni yasalar da yeni kripto para borsalarının  FSA’ya kayıt olmasını zorunlu kıldı. Coincheck, yasalardan önce sektöre giriş yaptığı için bu kurallara uymaktan muaf tutuldu.

Hacklenme vakasından sonra Tokyo merkezli kripto borsası Coincheck,  FSA tarafından denetleneceğin haberi üzerine 260.000 NEM sahibinin mağduriyetini telafi etmek için bir plan yaptığını açıklamıştı.

Hack olayından sonra Japonya’nın maliye bakanı, müşteri kayıplarını önlemek amacıyla FSA’dan   kripto para borsalarını daha iyi denetlemesini istemişti.

Japonya hükümetin’nin tavsiyesi üzerine FSA harekete geçti

Maliye bakanı Taro Aso, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada şunları demişti:

“İnovasyonun teşvikiyle kripto para ticaretindeki denetleme ile yatırımcıların korunması arasındaki dengeyi uygun bir şekilde tartacağız”

FSA bunu üzerinde harekete geçti ve şimdi birkaç borsa için kontrollerini başlatmaya hazırlanıyor. Gevşek güvenlik standartlarını kullanan diğer borsaların bu durumdan sonra tedirginliklerinin arttığı söyleniyor. Düzenleyici, gözetimsiz çalışan borsaların (16 borsa içinde olmayan) varlıklarını yetersiz güvenlik ile yönetildiğini farketti ve tedbirlerini arttırdı.

Özellikle iç denetim ve siber güvenlik alanındaki kripto para ticaret uzmanlarının eksikliği yüzünden sağlam güvenlik önlemleri almadan çalışmaya devam etmeleri durumda, FSA tarafından disiplin cezası alabilecekler.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin