Japon siyasetçier kripto para birimlerini kendileri için onayladı
Japon siyasetçier kripto para birimlerini kendileri için onayladı

Japon siyasetçier kripto para birimlerini kendileri için onayladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanı, Japon siyasetçilerin miktar ve ayrıntıları açıklamadan kripto para birimi bağışlarını kabul edebildiklerini söyledi.

Kripto para birimlerinde bağış serbest

Reuters’e göre, Japonya İçişleri ve Haberleşme Bakanı Sanae Takaichi, basın toplantısında siyasetçilerin ve partilerin kripto para birimi bağışlarını kabul etme haklarına sahip olduğunu söyledi. Siyasi Fonlar Kontrol Kanunu kapsamında, dijital para birimlerinde yapılan bağışların, nakit para ve menkul kıymetlerin aksine açıklanmaması gerektiği söylenmekte. Bu izin, bağışların boyutuna herhangi bir kısıtlama getirmemekte. Bakan bu durumu şöyle açıkladı:

Kriptografik varlıklar hiç bir kuralın alanına girmez ve bu alanla yapılan bağışlar sınırlanamaz.

Takaichi, kripto para birimlerinin aktif gelişmesinin ve yaygınlaşmasının, nihayetinde ekonomi ve yönetim konularının Japon siyasetçilerin omuzlarına düşeceği gerçeğine yol açacağını belirterek şunları söyledi:

Politikacıların politik faaliyetlerini sınırlayacağından, her parti ve her grup tarafından tartışılacak bir sorun olacak.

Ancak, bu izin Japonya’daki siyasi partiler için yeni kapılar açmamaktadır, çünkü ülkenin kripto para birimi endüstrisi Finansal Hizmetler Ajansı tarafından sıkı bir şekilde düzenlenmektedir.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin