Japon elektrik şirketi, Blockchain çalışmaları için ortaklık kuruyor
Japon elektrik şirketi, Blockchain çalışmaları için ortaklık kuruyor

Japon elektrik şirketi, Blockchain çalışmaları için ortaklık kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

15 Ekim Pazartesi günü yapılan basın açıklamasına göre Japon elektrik şirketi Kansai Electric Power Co. (Kepco), Blockchain araştırmaları yapmak üzere büyük Japon şirketleriyle ortaklık kuracak.

Japon elektrik şirketi, Tokyo Üniversitesi ile birlikte çalışacak

Kansai Electric Power Co. (Kepco), güneş enerjisi tedarikçilerinin tüketicilere enerji satmasını sağlayan Mitsubishi UFJ Bank, IT servis yönetim şirketi Nihon Unisys ve Tokyo Üniversitesi ile birlikte çalışacak.

Güneş enerjisi gibi yenilenebilir enerjinin yaygın kullanımı nedeniyle, mevcut enerji kaynağı sistemi, geleneksel tipten yenilenebilir bir dağıtıcı tipine dönüşüyor. Dağıtılan elektriğin doğrudan özel bir platform üzerinden gerçekleştirileceği belirtildi.

İspanya’da, farklı türden bir projede 300 megavatlık bir kripto madencilik çiftliği, güneş enerjisi kullanacağını ve gelecekte doğrudan enerji dağıtımı yapacaklarını açıkladı.

Japonya için bakacak olursak Nihon Unisys sistemi geliştirecek, Kansai Electric sistemi inşa edecek ve Tokyo Üniversitesi araştırmayı değerlendirecek ve özetleyecek. Mitsubishi UFJ Bank’ın rolü ise Blockchain’in borsaya ve işlemlere uygulanması konusunda tavsiyelerde bulunmak olarak gösteriliyor.

Ortaklık Japonya’nın Blockchain ile ilgili attığı ilk adım değil. Mart ayında, Japonya’nın üçüncü büyük enerji sağlayıcısı Chubu Electric Power Company, Blockchain’in elektrikli araç şarjı konusundaki kullanımını araştırmak için IoT kuruluşu Nayuta Inc ve yazılım şirketi Infoteria ile çalışacağını duyurmuştu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin