japon bankasi mizuho
Japon bankasının son hamlesi Ripple'yi iyice köşeye sıkıştırabilir

Japon bankasının son hamlesi Ripple’yi iyice köşeye sıkıştırabilir

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2017 yılının başlarında, Japonya’nın en büyük ve Blockchain yanlısı bankalarından biri olan Mizuho Bank bu teknolojiyi tecrübe edinmeye başladı. Geleneksel kurumların rutinini bozmak üzere olan banka, Japonya’dan Avustralya’ya Blockchain üzerinden belgeler gönderen bir ticaret işlemini başarıyla tamamladı. Bu muazzam başarıdan 15 ay sonra, Japon bankası, 60 finansal kurum ile birlikte şimdi yeni bir ödeme işlemi platformu olan J-Coin’yi piyasaya sürüyor. Sonunda müşterilerini nakit paraya olan bağımlılığından kurtarma iddiasıyla bankalar, halka açık veya özel herhangi bir Blockchain’den bağımsız, özel bir dijital platform kullanacaklar.

J Coin‘in bu ay piyasaya çıkması planlanıyor

Mizuho Financial Group’un bir iştiraki olan Mizuho’nun önderlik ettiği ve CEO’su Koji Fujiwara’nın başkanlık ettiği bankalar konsorsiyumu bu nedenle verimlilik, uygunluk ve hız kazanması için dijital bir bankacılık platformu oluşturacak. Yapılan basın açıklamasında coinin J-Pay cüzdanı üzerinde çalışacağı bildirdi:

Mizuho Financial Group, Inc.’in (iştiraki ve bağlı ortaklığı) Mizuho Bank, Ltd. (Başkan ve CEO: Koji Fujiwara), Mart 2019’da yeni bir banka dijital para birimi J-Coin Pay’i yaklaşık 60 diğer finans kurumu ile işbirliği içinde piyasaya sürecek.

Japon bankası Mizuho’nun projesi ile nakitsiz topluma geçisin ilk adımları atılıyor

Müşterilerin akıllı telefonlarından verimli bir şekilde ödeme almaları ve ödeme yapabilmeleri için J-Pay öncelikle QR Kodunu kullanacak. Temel transferlerin yanı sıra, kullanıcılar J-Pay cüzdanlarından paralarını banka hesaplarına ücretsiz olarak “her yerden ve her zaman” gönderebilecekler. Bu coinin lansmanının, Japon hükümetinin nakitsiz bir topluma geçme konusunda istekli olması hedefiyle uyumlu olduğu gayet açık.

Geleneksel olarak, Japonya, çok fazla para harcıyor ve çoğu ödemenin AliPay ve WeChat gibi şirketler üzerinden yapılan Çin’in gerisinde kalıyor. Bu proje, dijital ödeme işlemlerini 2025 yılına kadar yüzde 20’den yüzde 40’a çıkarmayı hedefleyen daha büyük bir revizyonun bir parçası. Ayrıca, ülke 2020’de Tokyo Olimpiyatı için de hazırlanıyor ve olası karmaşa ve hayal kırıklıklarını önlemek için ziyaretçilerin de dâhil olduğu herkes için mevcut olan J-Pay cüzdanı gibi hizmet tam zamanında devreye giriyor.

Bankacılık konsorsiyumu, ziyaretçinin menşe ülkesinin QR kod operatörleriyle, eski sistemlerde bulunmayan bir özellik olan kullanıcının akıllı telefonundan fon transferi dâhil olmak üzere kesintisiz finansal işlemlere olanak tanıyacak şekilde bağlantı kuracak.

Projeye daha uzun vadeli bakıldığında, 1987-90 döneminde “Siyah Kuğu” olarak adlandırılan Emlak iflasından 30 yıl sonra ekonomisini canlandırmak isteyen Japonya Merkez Bankası tarafından stratejik bir hamle olabilir. Ülkenin yaşlı bir nüfusa sahip olmasından dolayı ise çoğu, dünyanın geri kalanının hızla nakitten dijitale geçtiği görülürken, dijitale geçmeye hazır olmaması bir sorun olarak görülebilir. Bunun yanında İşletmeler, nakit taşımadaki sıkıntılarından kurtularak, daha fazla üretime yol açacak iyileştirme politikaları ile ellerini güçlendirebilecekler.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir