MUFG blockchain ödeme ağı
Japon bankacılık devi gelecek yıl Blockchain ödeme ağı oluşturacak

Japon bankacılık devi gelecek yıl Blockchain ödeme ağı oluşturacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın önde gelen bankası olan Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG) geçtiğimiz günlerde 2020 yılında Blockchain ödeme ağı kuracağını duyurdu. Blockchain alanına girmeye hazırlanan MUFG, dünyanın en büyük beşinci bankası olarak biliniyor.

Blockchain ödeme ağı MUFG ve Akamai ortaklığı ile kurulacak

Banka, bu projede ABD içerik dağıtım ağı Akamai ile işbirliği yapacak. Planları hakkında bilgi veren resmi basın açıklamasında, platformun 2020 yılının ilk yarısına kadar hazır olacağı söyleniyor.

Kurulacak olan platform “Global Açık Ağ” olarak tanımlanıyor. Yüksek tecrübesine ve pazar üstünlüğüne güvenen banka, platformu Blockchain ödemeleri pazarındaki pazar payını artırmak için kullanmayı planlıyor.

Geçen yıl Akamai ve MUFG ayrıca bir proje üzerinde işbirliği yapacaklarını da bildirmişlerdi. Sonra bir proje ile ilgili taslak çıkarıldı. Şimdi ise ilgili projenin 2020 hayata geçirilecek olan Global Açık Ağ olarak ortaya çıktığı görülüyor.

Geçen yıl işbirliği yaptıkları konusunda bilgi verilen basın açıklamasında şunlardan bahsedilmişti:

Yeni ödeme ağı, bir iletişim ağı olarak kullanılabilecek bir ara yüze sahip ve Blockchain aracılığıyla değerin aktarılması ve yönetimi için işlevler de dahil olmak üzere çeşitli bir ödeme hizmeti olacak. Bu projenin işlem maliyetlerinin önemli ölçüde azaltılmasını sağlaması, her türlü ödeme hizmeti ve işlem sayısında büyük bir genişlemeyi desteklemesi planlanıyor.

MUFG Blockchain odaklı projelere yoğun ilgi gösteriyor

2019 yılının başından beri MUFG, birçok Blockchain odaklı projeye dahil olduğu için gündemde fazlaca yerini aldı. Bu projeler arasında en önemlilerinde biri ise Ripple (XRP) kullanarak Brezilya ile para transferi koridoru geliştirme girişimiydi. Ayrıca, geçen yıl, önde gelen finans kurumu, bu yıl kendi şifreleme para birimini başlatma işlemine başlayacağını ima etti. Her şey bankanın planına göre giderse, kendisini gelecek yıllarda blok zinciri sektöründe dikkate almak için bir güç olarak kuruyor olacaktı.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin