James Bullard:
James Bullard: "Bitcoin, doların yerini asla alamayacak"

James Bullard: “Bitcoin, doların yerini asla alamayacak”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve kripto para birimleri ilk oluşturulduğunda, potansiyel olarak geleneksel paraların yerini alacak şekilde üretildiler. Gerçek şu ki, Bitcoin’in dünyaya ilk kez tanıtıldığı Büyük Durgunluk, birçok insanın standart para ve kurumlara olan güvenini düşürdü ve kripto para birimi muhtemelen aradıkları cevap olarak hizmet edebilirdi. Bununla birlikte, St.Louis Federal Rezerv Başkanı James Bullard’a göre, kripto para biriminin standart itibari paranın yerini alması fikri asla gerçek olmayacak.

Bitcoin, doların yerini alabilir mi?

Bullard’a göre ABD doları her zaman dünyanın rezerv para birimi olacak ve öyle kalacak. Elbette, varlık şu anda sert bir enflasyonla karşı karşıya, ancak Bitcoin’in para birimi için bir tehdit oluşturmadığına ve değiştirilme tehlikesi olmadığına inanıyor. Yakın tarihli bir röportajda şöyle dedi:

Sadece Fed politikası için, gözün görebildiği kadarıyla dolar ekonomisi olacağını düşünüyorum. Doların küresel ekonomisine baktığımızda altın fiyatının yükselip yükselmemesi ya da Bitcoin fiyatının yükselip yükselmemesi bunu gerçekten etkilemiyor.

Ödeme rolü zayıf

Bitcoin’in şimdiye kadar mallar ve hizmetler için standart bir ödeme yöntemi olarak hizmet etmesine gerçekten engel olan en büyük şeylerden biri, çok değişken olması gerçeği. Para birimi bir gecede her şeyi kaybetme riski taşıyor ve sonuç olarak birçok trader, aynı anda çok fazla kaybedeceklerinden korkarak BTC’ye ve diğer kripto türlerine sırtını döndü.

Şu anki haliyle, Uber, Tesla ve General Motors gibi gelecekte potansiyel olarak kripto ödemelerini kabul etmeye çalıştıklarını belirten şirketlerimiz olması anlamında işler değişmeye başlıyor. Bunların hepsi milyonlarca hatta milyarlarca dolar değerinde büyük şirketler ve bir noktada kripto ödemelerini kabul etme fikri, BTC’yi gerçekten ana akım bölgelerine doğru itiyor.

Ancak Bullard endişeli değil ve Bitcoin’in bir fincan kahve ya da bir kutu kağıt mendil için ödeme yapmanın bir yolu olarak kabul edilebileceğine de ikna olmuyor.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin