Huobi kripto para borsası 484 milyon dolar kazandı
Huobi kripto para borsası 484 milyon dolar kazandı

İzlanda’da ilk Bitcoin ticaret çifti açıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İzlanda’nın Finansal Denetim Otoritesi (FME), ülkenin kullanıcılarına Bitcoin ticareti yapmalarını sağlayan ilk uygun kripto para borsasının onay aldığını resmen açıkladı. Skiptimynt Borsası, iki ticaret çiftine sahip olacak: İzlanda Kronu (ISK)/Auroracoin ve BTC/ISK. İzlanda, 2014 yılında Bitcoin ticaret çifti ve ISK’ye alternatif olarak Auroracoin’i çıkardı.

Bitcoin ticaret çifti daha önceki borsalarda kullanılmıyordu

Teknik olarak Skiptimynt, ülkenin ikinci kripto para borsası. ISX 2016 yılında piyasaya sürüldü ancak döviz kuru büyük ölçüde aktif değildi ve bu nedenle sadece ISK/AUR işlem çiftini sunuyordu. 2014’te piyasaya sürüldüğünde, Auroracoin ülkenin politikacıları, medyası ve toplumunun dikkatini çekti. Ancak dört yıl içinde, çok sınırlı bir şekilde benimsendi.

İzlanda, doğal kaynakların bolluğu ve soğuk iklimi bir araya getirmesi nedeniyle kripto para birimi madenciliğine odaklandı ve bu da minimum soğutma maliyetlerinden dolayı daha az enerji yüküne neden oldu. Bu ideal koşullar, kripto para madenciliğinin hane halkı kullanımının üstesinden gelmek için elektrik tüketimi ile sonuçlandı.

İzlanda enerjisinin yüzde 90’ını Bitcoin için harcıyor

İzlanda’daki önde gelen politikacılar, ülkenin ekonomisinin bir kripto para piyasası kazası nedeniyle risk altında olabileceğini öne sürdüler. Ülkenin Maliye Bakanı Bjarni Benediktsson, kripto tehdidinin küresel finansal krizden kurtulan bir ekonomide, risk faktörü sayılıp dışlanamayacağını belirtiyor.

Skiptimynt’in veri merkezinde güvenlik ve kalite müdürü olan Styrmir Haftanason, madencilik uygulamalarının haftalık üretiminden sorumlu. Styrmir Haftanason örneğin, kripto varlıkları basitçe sıfırlar ve dolayısıyla İzlanda ekonomisinin bir parçası olmadığı için, düzenleyicilerin kripto üzerindeki bir baskının ülkeyi etkilemeyeceği öne sürülüyor. KPMG tarafından yazılan son raporda, İzlanda’nın veri merkezlerinin geçen yıl güç tüketiminin yaklaşık yüzde 90’ını kripto madenciliğinden kaynaklandığı iddia ediliyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin